E.S.S.V. Avalanche Boarders

Avalanche Boarders (boardsporten)
E.S.S.V. Avalanche Boarders is een studenten sport vereniging in Eindhoven die zich richt op boardsportende studenten in Eindhoven. Toen in 1999 de vereniging opgericht werd door een groep snowboardende vrienden, richtte deze zich in eerste instantie op snowboarden. De naam refereert hier nog steeds aan. Door de jaren heen is de vereniging o.a. betrokken geweest bij de oprichting van de Studenten Wintersport, en hebben we veel medailles bij de Nederlandse Studenten Snowboard Kampioenschappen opgeeist.
Na zo’n tien jaar zijn we ons ook gaan richten op de andere boardsporten. Veel snowboarders skaten, surften, wakeboarden of longboarden ook al (samen), en zo is de vereniging veranderd in een algemene boardsportvereniging, met uitzondering van de boardsporten die ons zusje, E.S.W.V WETH, beoefend. Ondertussen is de verhouding binnen de vereniging tussen de skaters en snowboarders bijna 50/50, al zijn er natuurlijk veel leden die beide sporten beoefenen, en ook nog eens ’s zomers gaan surfen.

Activiteiten
Avalanche is de laatste jaren een enorm actieve vereniging geworden. Het standaard weekprogramma bestaat al uit skateboarden in Area 51 op dinsdag, de borrel in de Aloys op woensdag en snowboarden bij Montana Snowcenter op donderdag. Daar komen dan nog veel losse activiteiten bij, zoals skatetrips naar andere skateparken, flips oefenen in een trampolinehal en avonden leren editten.

Daarbij komen natuurlijk ook nog de reizen die we elk jaar organiseren. Zo gaan we minimaal eens per winter een week naar de Franse Alpen en zijn er vaak ook nog weekendjes waarin mensen naar de bergen trekken, en zijn er surftrips in de zomer naar de Baskische kust en in de Carnavalsvakantie naar Marokko.

Contact
Avalanche Boarders
Studentensportcentrum
Onze Lieve Vrouwenstraat 1
5613 AW Eindhoven
E: email@avalancheboarders.nl
W: www.avalancheboarders.nl

Aanvullende informatie

Adres:

Onze Lieve Vrouwestraat 1, 5612 AW Eindhoven