HC Oranje-Rood

HC Oranje-Rood is ontstaan uit de fusie tussen EMHC (opgericht in 1921) en MHC Oranje Zwart (opgericht in 1935). De officiële oprichtingsdatum is 1 juli 2016.

In september 2016 werd het nieuwe complex in gebruik genomen. Met 4 watervelden, 1 semi-waterveld, 3 zandvelden, een speel- en trainingsveldje voor de jeugd, ruim voldoende kleedkamers, een gezellige bar met verschillende zithoeken, een tweede verdieping 'Lounge12' en een tribune met ruim 1500 plaatsen beschikt de club over  een modern en zeer compleet complex.

De nieuwbouw is gerealiseerd door bijdragen van drie partijen: de provincie, de gemeente en de voorgangers van HC Oranje-Rood, EMHC en MHC Oranje Zwart.

HC Oranje-Rood is zich bewust van de maatschappelijke rol die de club heeft. In overleg met de gemeente en andere partners op de Genneper Parken worden ideeën uitgewerkt waarin voor allerlei groepen in de samenleving gelegenheid ontstaat om met elkaar sportieve activiteiten te ontplooien, en waarin de nieuwbouw ook ruimte biedt aan andere activiteiten. De gemeente investeert zelf verder in de gebiedskwaliteit als volgende stap in de kwaliteitsimpuls Genneper Parken.

Per januari 2022 telt de club ruim 2600 leden waarvan het grootste deel (1600 leden) in de jeugd speelt op zaterdag. Op zondag beoefenen nog eens 1000 senioren en veteranen met veel plezier de hockeysport.

Meer weten over de club, of weten wat er allemaal mogelijk is in ons clubhuis (dat onder meer te huur is voor netwerkborrels en- of diners, feesten, of andere bedrijfsuitjes)? Neem dan contact op met ons via info@hcoranje-rood.nl of tel. 040 870 68 59

Aanvullende informatie

Adres:

Charles Roelslaan 7A, 5644 HX Eindhoven