SportAwards 2022

In 2022 was het gelukkig weer mogelijk om te doen wat we het liefste doen: met elkaar sporten. In 2022 zijn er in Eindhoven weer prachtige prestaties geleverd door sporters die hier wonen en/of sporten. In onze stad tellen alle kampioensprestaties, groot en klein, daarom worden alle sportkampioenen ook dit jaar in het zonnetje gezet tijdens de SportAwards op 23 januari 2023. Zij ontvangen allemaal een sportpenning. Ook worden er SportAwards in verschillende categorieën uitgereikt. Daarnaast maakt het beste sportinitiatief kans op een mooie prijs.

Sportpenningen voor alle sportkampioenen

Heb jij het afgelopen jaar (1 december 2021 tot en met 30 november 2022) de eerste plaats behaald tijdens een Nederlands Kampioenschap? Heb je een podiumplek behaald tijdens een Europees- of Wereldkampioenschap of op de Olympische- of Paralympische Spelen? Woon je in Eindhoven of ben je aangesloten bij een Eindhovense sportvereniging? Dan ligt er een sportpenning voor jou klaar. Je kunt jezelf of iemand anders aanmelden als sportkampioen.

Awards voor topprestaties

Niet elke sport kent een NK, EK of WK om een prestatie van (wereld)formaat te erkennen. Zoals het winnen van de Tour de France, een Formule 1 wedstrijd of Urban Sport toernooi. Ken jij een of meerdere toppers die in 2022 een geweldige prestatie hebben geleverd en kans moeten maken op een Oeuvre Awards of de titel van Talent, Vrijwilliger, Sportploeg, Sporter of Sportcoach van het jaar? Meld hem/haar dan hier aan! De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door de vakjury en stemmen van het publiek.

Beste Sportinitiatief van Eindhoven

Dit jaar is er weer een prijs voor het beste Sportinitiatief van Eindhoven. Verenigingen, stichtingen, commerciële sportaanbieders en ongeorganiseerde sporters kunnen vóór 11 december hun initiatief aandragen om kans te maken. Belangrijk is dat het de afgelopen 1 jaar óf de afgelopen 3 jaar ontwikkeld is en dat het een bijzondere (maatschappelijke) bijdrage heeft geleverd aan de stad. De prijs bestaat uit een cheque: € 3000,- voor de eerste plek, € 2000,- voor de tweede plek en € 1000,- voor de derde plek. Ook is er een aanmoedigingsprijs te winnen van € 750,- voor het initiatief dat veel potentie heeft, maar nog wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Onze sportregisseurs helpen om het initiatief naar een hoger plan te tillen.