27 februari start sloop buitenbad Tongelreep

Op 27 februari is de start van de sloop van het oude buitenbad bij Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. In de periode tot en met 21 april wordt dit deel afgebroken. Tijdens de sloop gaan alle activiteiten en lessen in het hele zwembad gewoon door. De overlast voor bezoekers zal beperkt zijn.

Bouwverkeer

Er wordt weinig geluidsoverlast voor bezoekers en omwonenden verwacht. Het bouwverkeer wordt via de Willem Elschotlaan rechtsaf naar de Theo Koomenlaan geleid. Daar komt een aparte bouwingang.

Bouw nieuw zwembad

Na de sloop van het oude zwembad begint de bouw van het nieuwe bad. Volgens de huidige planning wordt in mei van dit jaar begonnen met de eerste fase van de nieuwbouw. De nieuwe zwembaden en bijbehorende kleedruimtes worden als eerste gebouwd. Later, na de sloop van het golfslagbad en de andere binnenbaden, worden in de tweede fase de nieuwe entree, de horeca, winkel, kantoren en vergaderruimtes gebouwd.

De planning is dat eind 2024 de nieuwe baden met kleedruimtes klaar zijn en daarna open kunnen voor publiek. Eind 2025 is de nieuwbouw van de tweede fase gereed.

Veelgestelde vragen

Bekijk onze veelgestelde vragen voor meer informatie over de sloop.