Bewustwordingsavond Veilig Sportklimaat groot succes

Op vrijdag 17 september begon de Nationale Sportweek met een bewustwordingsavond over de thema’s diversiteit, inclusie en discriminatie in de sport. Dit speciaal voor bestuurders en trainers van teamsporten. De avond was zeer geslaagd. Er waren zo’n 65 mensen aanwezig vanuit 30 verschillende sportverenigingen. De organisatie was in handen van Eindhoven Sport in samenwerking met de PSV-foundation en de John Blankenstein Foundation.

Tafelgesprekken en interactie

Tijdens de bewustwordingsavond vonden er onder leiding van gastheer Mike Weerts mooie tafelgesprekken plaats tussen Lisette Tanis (lid raad van bestuur bij RADAR), Thijs Smeenk (journalist, ervaringsdeskundige en bestuurslid JBF), Stijn Steenbakkers (wethouder Sport gemeente Eindhoven) en Toon Gerbrands (Algemeen directeur van PSV). Ook was er veel interactie vanuit de zaal.

Belangrijk onderwerp

Al snel bleek hoe belangrijk het is om met elkaar over inclusie, diversiteit en discriminatie te praten. Ook al zijn dit voor veel mensen geen makkelijke onderwerpen. Eén op de acht personen voelt zich niet veilig bij zijn of haar sportclub en daar willen we graag verandering in brengen. Het bestuur heeft een belangrijke voorbeeldfunctie hierin. Met bijvoorbeeld een normen- en waardencommissie kunnen ze stappen zetten in het aanspreken op gedrag op het sportpark

Meer aanbod

Een Veilig Sportklimaat, waarin iedereen op een fijne en veilige manier kan sporten, staat hoog op de agenda bij Eindhoven Sport. Daarom is er de komende tijd nog meer aanbod op dit gebied voor sportverenigingen, waaronder workshops en persoonlijke begeleidingstrajecten. Lees meer over het aanbod Veilig Sportklimaat.