De SportContrainer is verhuisd naar Genneper Parken

Op 16 maart is de SportContrainer in Genneper Parken bij Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep geplaatst. Het is een uitklapbare container met allerlei sportelementen om mensen in de openbare ruimte in beweging te brengen. De sportpop-up is in het bezit van de gemeente Eindhoven en reist na een tijdje naar een nieuwe plek in de stad.

Van Eckart naar Genneper Parken

Er gebeurt in Eindhoven ontzettend veel op het gebied van sport en bewegen. Er zijn steeds meer sport- en beweegvoorzieningen in de openbare ruimte, zoals de Cruyff Courts en het Urban Sportpark. Ook de SportContrainer hoort daarbij. “De SportContrainer heeft de afgelopen maanden in Eckart bij Buurthuis de Boemerang gestaan. Inwoners en verschillende partners, zoals The Running Ant Bootcamp en het buurthuis, hebben er gebruik van gemaakt en zijn in beweging gekomen met de SportContrainer”, vertelt sportregisseur Ben Wiermans.

Een uitdagende impuls

De inklapbare container geeft een uitdagende impuls aan sporten in de openbare ruimte. De SportContrainer is voor iedereen kosteloos te gebruiken. Van jong tot oud, van individueel tot beweeggroep. De verwachting is dat het tijdelijke karakter van de SportContrainer zorgt voor extra interesse. Ook biedt de SportContrainer de mogelijkheid om te experimenteren met sport- en beweegvoorzieningen in verschillende wijken bij verschillende leeftijdsgroepen. Dat levert waardevolle input op voor andere, meer structurele projecten. Meer weten over SportContrainer of Eindhoven Sport? Neem contact op met Ben Wiermans via b.wierman@eindhoven.nl of 06 18 34 78 25. 

Voel je een drempel om in beweging te komen? Neem contact met ons op via eindhovensport.nl/sportvraag.

SportContrainer die bij de Tongelreep staat