Eindhoven maakt zich klaar voor het marathonweekend

In het weekend van 8 en 9 oktober vindt het grootste hardloopevent van Noord-Brabant voor de 38e keer plaats. In de stad krijgt de ASML Marathon Eindhoven iedere dag meer zichtbaarheid. Zo zijn op dit moment al meer dan 260 motiverende banieren geplaatst. 

Door heel Eindhoven zijn in totaal meer dan 260 unieke banieren opgehangen met motiverende quotes. Deze teksten zijn ingestuurd door deelnemers van de diverse onderdelen. Ook hebben inwoners van Eindhoven en supporters gehoor gegeven aan de oproep om hun aanmoedigingspreuk te delen. Op onder andere Stratumseind, de Vestdijk, de Mathildelaan en in Strijp vind je nu inspirerende teksten als "Deze is voor jezelf!" en "Vreselijk gezellig om hier te lopen". In de binnenstad is de Vestdijk dit weekend de plek waar supporters de deelnemers naar de finish zullen aanmoedigen. Alle onderdelen finishen onder de iconische finish op de Vestdijk. 

Nieuwe locatie wedstrijdsecretariaat

De campus van de TU Eindhoven is dit jaar het centrale punt. Hier bevindt zich het wedstrijdsecretariaat in MetaForum. Deze is vanaf vrijdag 17.00 geopend om het startnummer op te halen. Ook vinden de deelnemers hier de kleedruimte en tassenafgifte op zondag. De start bevindt zich op loopafstand van de campus van de TU Eindhoven. De business teams zijn welkom in het Atlas-gebouw van de TU Eindhoven. Op zaterdag zullen de wandeltochten ook van start gaan op de campus van de TU Eindhoven. De start bevindt zich bij de Watertoren. 

Bereikbaarheid

Vanwege de marathon zijn er enkele wegafsluitingen op zondag 9 oktober. De gemeente Eindhoven heeft alles in kaart gebracht op deze website. De organisatie raadt alle deelnemers, supporters en inwoners van Eindhoven op om voor vertrek de bereikbaarheidsinformatie te bekijken.  

Inschrijven

Inschrijven voor de onderdelen van de ASML Marathon Eindhoven kan tot en met vrijdag 7 oktober 23.59 uur. Schrijf je in voor de ASML Marathon Eindhoven