EindjeSporten: Wilde sportsokken-actie voor sportVIBE én steun in Eindhoven

Bewegen, dat staat centraal in de guerilla-actie EindjeSporten om Eindhovense sportclubs, hun leden én eigenlijk iedereen in de stad weer wat actie te bieden. Een groepje Eindhovenaren, met allerlei achtergronden, heeft ervoor gezorgd dat leden van sportclubs of sportaanbieders sokken kunnen kopen om hun eigen club financieel te steunen.

En die sportclubs? Die krijgen de gehele opbrengst van de actie, maar moeten als tegenprestatie ‘een positieve VIBE’ aanbieden aan de stad. Een sportclinic op een van de Cruyff courts, het schoonmaken van wat straten rond hun complex of een wandeling maken met senioren uit de wijk, net wat ze zelf bedenken. Ze kunnen zich aanmelden via eindhovensport.nl/eindjesporten. Sporters bestellen de sokken daarna via hun clubpagina bij Gunneman, en geven aan bij welke club ze actief zijn. Per verkocht paar sokken gaat drie tot ruim vier euro naar de eigen club!

Het idee voor de actie ontstond eind december, net fris in de tweede lockdown. De behoefte om samen wat te doen, weer lekker te kunnen sporten en elkaar door deze lastige tijd te slepen, dat was de aanleiding. En wat heeft iedereen nodig? Sokken! Een simpel appje met het ‘sokken-idee’ van Eindhovenaar Fleur Besters, zelf enthousiast sporter bij twee clubs, leidde tot een kettingreactie van betrokken Eindhovenaren, die ieder hun eigen kennis en kunde hebben ingebracht. “Hoe mooi is het dat we dit met de hele stad, alle sportclubs en leden samen, belangeloos oppakken. We staan straks allemaal met vette sokken op de sportvelden, pleintjes en in de zalen. En dankzij de tegenprestaties van de clubs is er straks lekker veel te sporten en bewegen in de wijken en op schoolpleinen. ”

Pieter Janssen, voorzitter van HC Oranje-Rood, betrok direct Hugo Gunneman van de gelijknamige sportzaak Gunneman Sports. Hij regelt de logistiek rond de bestellingen van de sokken, terwijl Pieter - met succes - andere sportclubs enthousiasmeert. Peter Kentie van Eindhoven365 zorgde voor met Marc Koppen voor het ontwerp van de sokken, met de Eindhoven VIBES. Eindhoven Sport verzamelt met de sportregisseurs de tegenprestatie van de sportaanbieders, die eventueel ook hulp kunnen krijgen bij het regelen hiervan!

Alle ruim 275 Eindhovense sportaanbieders zijn welkom mee te doen, hoe groot of klein dan ook. Eindhoven Atletiek, GP Bulls, HC Eindhoven, DBS en Commit040 hebben zich net als HC Oranje-Rood al aangemeld om mee te doen. Er zijn lange sokken (€ 12,50), voor sporters met scheenbeschermers, een setje van twee paar korte sportsokken of één paar casual sokken (beiden € 10,-).