Finales International Swimming League op 3 en 4 december

De finales van de International Swimming League vinden op vrijdag 3 en zaterdag 4 december plaats in het Pieter van den Hoogenbad Zwemstadion in Eindhoven. De vier beste ISL-teams van de halve finales, die van 11 tot en met 28 november worden georganiseerd in hetzelfde zwembad, strijden tegen elkaar en maken uit wie de winnaar wordt van het derde seizoen van deze wereldwijde professionele zwemcompetitie. Op beide dagen zijn de wedstrijden tussen 19.00 en 21.00 uur.

UPDATE 13 november 2021

Helaas is het door de nieuwe coronamaatregelen niet mogelijk om deze wedstrijden bij te wonen. Je kunt de wedstrijden wel online kijken via Watch - ISL.

De Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers belooft een prachtig zwemspektakel. “De zwemhoofdstad van Nederland doet zijn naam eer aan. Naast de play-offs, die al voor veel spanning zullen zorgen, zullen de fans ook de finale van het derde seizoen van de International Swimming League kunnen bijwonen. Het wordt ongetwijfeld een prachtig zwemspektakel dat zwemfans van alle generaties zal bekoren. Een werkelijk unieke gelegenheid om hun favoriete kampioenen in actie te zien. We zijn er echt trots op dat we de ISL-finale mogen organiseren. We willen ook graag onze lokale zwemclubs bedanken voor hun hulp en samenwerking, zonder welke dit evenement niet mogelijk zou zijn.”

Namens PSV Zwemsporten en de zwemclubs in Eindhoven wil Harold Matla de ISL finales van harte welkom heten. “We zijn blij dat de clubs, in goede samenwerking met alle belanghebbenden de gemeente Eindhoven, hebben kunnen helpen met creatieve oplossingen om de ISL finales mogelijk te maken. We kijken er naar uit om alle topzwemmers de komende weken in competitie te zien.”

ISL zal op woensdag 10 november om 13.00 uur een persconferentie houden in het stadhuis van Eindhoven. Tijdens de persconferentie zullen we het programma verder toelichten, inclusief de vele side-events, die mede mogelijk worden gemaakt door BrabantSport.

De ISL in het kort:

Bij de ISL staat elke race staat garant voor spektakel. Het gaat, zoals altijd, om snelle tijden. Maar het gaat ook om het verzamelen van punten voor je team. Die extra component bij de ISL maakt het evenement uniek. Winst levert immers veel punten op. Als je te ver achterop raakt kan je je punten wel eens verspelen aan de winnaar die daarmee een extra bonus verdient voor zijn team.

Voor kaartverkoop ga je naar www.isleindhoven.nl.