Gemeentelijke zwembaden, sportaccommodaties en -parken gesloten in Eindhoven

De sportaccommodaties en - parken zijn vanaf zondag 15 maart 18.00 uur gesloten. De zwembaden ir. Ottenbad en Zwemcentrum de Tongelreep waren al vanaf vrijdag 13 maart 15.00 uur gesloten voor sporters en bezoekers. De verscherpte maatregelen van het kabinet en RIVM gelden in elk geval tot en met 28 april 2020.

Update 31 maart: maatregelen verlengd

De sluiting van de sportaccommodaties, -parken en zwembaden is verlengd tot en met 28 april 2020.

Update 27 maart: huur gemeentelijk vastgoed

Er komen veel vragen bij de gemeente binnen met betrekking tot de huur en de financiële consequenties, zoals compensatie of uitstel van facturering. Een aantal maatregelen heeft het college van burgemeester en wethouders nu genomen als eerste stap om huurders tegemoet te komen.

  1. De gemeente verstuurt de facturen voor de huur voor de maanden april en mei 2020 zo laat mogelijk.
  2. De gemeente gaat de effecten van het coronavirus voor de verhuur van het gemeentelijk vastgoed in beeld brengen en op basis daarvan kijken welke maatregelen nog meer nodig zijn.
  3. De gemeente zal geen aanmaningen versturen en/of incassotraject opstarten, wanneer de huurder niet in staat is de factuur te voldoen, totdat duidelijk is wat de gevolgen van deze coronacrisis zijn.

Update 15 maart: sportaccommodaties gesloten

Alle sporthallen, gymzalen, sportparken, sportaccommodaties en eet- en drinkgelegenheden in Eindhoven zijn vanaf zondag 15 maart 18.00 uur gesloten. Ook alle scholen en kinderopvang sluiten verplicht hun deuren vanaf maandag 16 maart. De laatste twee blijven alleen beschikbaar voor kinderen met ouders in vitale beroepen. De gemeentelijke zwembaden zijn sinds 13 maart al gesloten voor sporters en bezoekers.

Verdere berichtgeving en contact

De aangescherpte richtlijnen van het kabinet en het RIVM gelden vooralsnog tot en met 28 april 2020. Bekijk de updates op de pagina 'coronavirus'.

Heb je na het lezen van deze e-mail nog vragen? Stuur dan een mail naar sport@eindhoven.nl.