Grote concurrentie in Eindhoven tijdens de Swim Cup 2019

Van 12 tot en met 14 april wordt in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven de 15e Swim Cup gehouden. Dit jaar is de Swim Cup onderdeel van de LEN Swimming Cup, een nieuw circuit van internationale zwemwedstrijden van de Europese zwembond. Als echte zwemfan wil jij dit natuurlijk niet missen. Scoor online jouw ticket en kom TeamNL aanmoedigen! Onze zwemmers kunnen zich namelijk ook kwalificeren voor het WK Zwemmen van aankomende zomer. Er wordt dus volop ingezet om nieuwe records te behalen in spannende series met (inter)nationale topzwemmers!

Snelle tijden met veel sensatie

Het is hopen op snelle tijden met veel sensatie. Onder andere de strijd bij de vrouwen op de 100 meter vrije slag belooft een hele spannend te worden met Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Marrit Steenbergen in één bad. Kom onze helden aanmoedigen en bestel nu jouw toegangskaarten online! De kaartverkoop van deze spectaculaire Swim Cup, is van start. De toegangskaarten zijn voor verschillende zwemactiviteiten en dagen te bestellen. Kom niet voor verrassingen te staan en zorg dat je de kaarten vooraf online met korting besteld.

Je kunt ook kiezen voor een toernooi ticket. Zo maak je alles van dichtbij mee! Tijdens de Swim Cup Eindhoven vinden er nog meer zwemevenementen plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Op vrijdag 12 april de NK 5000m en de Eindhovense Schoolzwemkampioenschappen, op zaterdag 13 April en zondag 14 April de Arena Junior Swim Cup.

Swim Cup voor de jeugd

Tijdens de Swim Cup in Eindhoven staat de jeugd altijd in de spotlights. Dit jaar worden wederom de Eindhovense Schoolzwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen gezwommen op vrijdag 12 april. Dit evenement wordt georganiseerd door PSV Zwemmen en Eindhoven sport. Dat dit een mooie zwemevenement is voor de jeugd, willen twee leerlingen van basisschool de Korenaar graag vertellen:

Hallo, wij zijn Mandy (13 jaar) en Quinty (11 jaar) en zitten op basisschool de Korenaar in groep 8. Wij doen mee aan de Eindhovense Schoolzwemkampioenschappen omdat wij het leuk vinden om te zwemmen. Dit jaar zijn de  schoolzwemkampioenschappen extra leuk omdat je vier wedstrijden zwemt. Je kunt meedoen met de rugslag, vrije slag en twee keer estafette zwemmen. Dat is nieuw want vorig jaar was dit anders ingedeeld. 

De Korenaar doet dit jaar mee aan de schoolzwemkampioenschappen met drie teams met elk zeven kinderen! Wij doen dit jaar voor de tweede keer mee. Vooral voor de lol, maar we zouden het ook wel leuk vinden als we zouden winnen. Zelf zwemmen we bij de Reddingsbrigade Eindhoven in het Ottenbad, dat vinden we heel leuk. Zwemmen is voor iedereen belangrijk en het zou leuk zijn als er nog meer kinderen met hun school mee gaan doen met de schoolzwemkampioenschappen. Dus tot volgend jaar!