Internationale bokstop uit 27 landen in de ring bij Eindhoven Box Cup

De internationale bokstop komt in het weekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 oktober weer in actie tijdens de vierde editie van de Eindhoven Box Cup. Met 27 nationaliteiten is dit het grootste Olympische boksevenement van ons land. Zowel dames als heren in alle gewichtsklassen betreden de ring in Hotel van der Valk Eindhoven.

Team NL en internationale top

De Eindhoven Box Cup is het enige AIBA toernooi dat in ons land wordt georganiseerd en wordt ondersteund door NOC*NSF. Meer dan 200 boksers uit 27 landen nemen deel aan dit toernooi. Onder de deelnemers bevinden zich vele nationale kampioenen en medaillewinnaars op continentale- en wereldkampioenschappen.

Namens Nederland is de complete Nederlandse A-selectie  aanwezig met onder andere Peter Müllenberg (zilver EK), Chelsey Heijnen, Enrico La Cruz (brons EK) en Max van der Pas. Alle leden van TeamNL komen in actie. De talenten uit dit team hebben het vizier gericht op de Olympische Spelen in Tokyo 2020.

Jeugdboksen

Er is ook een Eindhoven Box Cup jeugdeditie. Namens het TeamNL jeugdteam komen onder andere Sven Cuppen (brons EK), Gradus Kraus (zilver EK) en Eric Janssen in actie. Behalve voor de topboksers is er veel aandacht voor de breedtesport. Boksen zit sterk in de lift en kent steeds meer beoefenaars. Boksen is één van de hardst groeiende sporten in ons land. Het boks-event in Hotel Van der Valk is dè gelegenheid voor sportliefhebbers in Nederland kennis te maken met ’the noble art of self defence'.

Meer informatie

Vrijdag 18 t/m 20 oktober vinden de wedstrijden plaats in het Hotel van der Valk Eindhoven tussen 12.00 en 22.00 uur. Meer informatie en achtergronden, vind je op eindhovenboxcup.com.