Ir. Ottenbad vanaf 10 oktober tijdelijke gesloten vanwege coronabesmettingen

 

Zwembad ir. Ottenbad houdt vanaf zaterdag 10 oktober voor een aantal dagen de deuren gesloten. Drie medewerkers zijn positief getest op het coronavirus, daarnaast is een aantal medewerkers uit voorzorg in quarantaine gegaan. We nemen deze voorzorgsmaatregel om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen; gezondheid staat op de eerste plaats.

De sluiting is in eerste instantie voor 4 dagen, voor alle bezoekers. Vanaf woensdag 14 oktober kunnen verenigingen en baantjeszwemmers waarschijnlijk weer komen zwemmen. Ook kan er dan weer recreatief gezwommen worden. Deelnemers van zwem- en bewegingslessen kunnen vanaf zaterdag 17 oktober weer terecht in het zwembad, zoals het er nu uitziet. Zodra het bad weer (stapsgewijs) geopend wordt, maakt de gemeente dat bekend.

Unitleider Zwembaden Patrick Adelaars (gemeente Eindhoven): “De gezondheid van onze medewerkers en bezoekers staat altijd voorop. Er is geen nauw contact geweest, meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter, tussen personeel en bezoekers. Dus de kans dat onze medewerkers klanten hebben besmet, is gering. Toch nemen we graag het zekere voor het onzekere en is sluiting op dit moment de beste optie.”

Voor de dagen dat het zwembad dicht is kunnen bezoekers online geen kaartjes kopen. Ook kunnen zij voor deze dagen geen lessen of tijdsblokken voor baantjes zwemmen reserveren. Op eindhovensport.nl/corona kunnen mensen die al een kaartje gekocht hebben, of de komende dagen zwemles hebben, of in het bezit zijn van een abonnement/passe-partout meer lezen over de compensatie als gevolg van de sluiting van het zwembad. Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep is vooralsnog geopend.

Zwemmers en verenigingen kunnen voor actuele informatie en antwoorden op veelgestelde vragen terecht op eindhovensport.nl/corona.