Marathon Eindhoven: het loopfeest voor iedereen!

Traditiegetrouw vindt de Marathon Eindhoven plaats in het tweede weekend van oktober. Dit jaar starten weer duizenden deelnemers in het weekend van 12 en 13 oktober aan een of meerdere afstanden. Of je nu jong of oud bent, beginner of gevorderd, de Marathon Eindhoven is een feest voor iedereen. Zo kun je op zaterdag 12 oktober meelopen met wandeltochten of de 5KM4ALL. Op zondag 13 oktober vinden de Mini Marathon, City Run 5 km, Halve Marathon, Jumbo 10 km en Marathon plaats. Marathon Eindhoven is een najaarsklassieker, een traditie en een groots sportevenement om niet snel te vergeten. Dit loopfeest mag je niet missen!

5KM4ALL en Wandeltochten

De Marathon Eindhoven is voor iedereen. Op zaterdag 12 oktober staat de 5KM4ALL op het programma. Bij de 5KM4ALL leggen de deelnemers het parcours af op een alternatieve wijze. Lees meer over de 5KM4ALL in onze sportkalender.

Nieuw onderdeel van deze 36e editie van de marathon zijn de wandeltochten op zaterdag 12 oktober. Wandel mee vanaf de Torenallee (Strijp-S) door Eindhoven en bewonder onderweg het creatieve hart van Eindhoven, de groene parken en monumenten zoals het Evoluon. Lees meer over de wandeltochten en de activiteiten op zondag in onze sportkalender.

Innovatie

Het hardloopplezier staat voorop bij Marathon Eindhoven. De organisatie wil zich graag ontwikkelen tot een van de meest innovatieve marathons ter wereld. Innovatie, technologie en design worden slim ingezet om de deelnemers vaker en met meer plezier te laten hardlopen. Daarom werkt de organisatie samen met o.a. de gemeente, provincie, TU/e, Fontys Hogescholen, Sports & Technology en diverse andere innovatiepartners om de Marathon Eindhoven stap voor stap te ontwikkelen.

Zo slikten in 2010 een aantal lopers een soort capsule, voorzien van een radiozender met thermometer, in. Nu is de technologie een stuk verder. Er is een nieuwe capsule ontwikkeld die de temperatuur nog nauwkeuriger meet. Met een heupband om je middel kan via die nieuwe capsule de temperatuur continue gemeten worden. Dat is een enorme vooruitgang. Hiermee kan de organisatie bepalen op welke plekken drinkwater aangeboden wordt of een EHBO post moet staan. Deelnemers kunnen hiermee beter hun loopritme bepalen. Zo beleven zij een plezierige en gezonde marathon!

Inschrijven voor de Marathon Eindhoven kan online. Wil je komen kijken en aanmoedigen? Check dan het volledige programma.

Gerelateerde evenementen