Minder zwemactiviteiten bij het Ottenbad en de Tongelreep wegens personeelstekort

Vanwege personeelstekort bij ir. Ottenbad en Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep hebben wij moeten besluiten om een deel van het zwem- en beweegaanbod vanaf 4 oktober tijdelijk stop te zetten. Er was al een tekort aan gekwalificeerd personeel voor de coronacrisis. We vragen al maanden extra inspanning van onze medewerkers. Met het afschaffen van de 1,5-metermaatregel wordt de druk alleen nog maar groter. Door dit personeelstekort is het niet meer mogelijk om alle activiteiten in de zwembaden veilig aan te kunnen bieden. Helaas zijn wij daarom genoodzaakt om ons aanbod te verkleinen.

Wat zetten we tijdelijk stop?

Recreatief zwemmen (vrij zwemmen in het Ottenbad) en Aquasportief zetten we vanaf 4 oktober tijdelijk stop. Dit geldt, onder voorbehoud, tot 2 januari 2022.

We willen zo snel mogelijk weer terug naar het volledige aanbod, dit is echter wel afhankelijk van hoe snel we nieuw, gekwalificeerd personeel in kunnen zetten. Dit laatste is erg belangrijk omdat onze bezoekers te allen tijde veilig moeten kunnen komen zwemmen. We doen er alles aan om nieuw personeel te werven. Helaas is er op korte termijn nog geen zicht op een oplossing.

Mochten er op korte termijn toch mogelijkheden zijn om op een veilige manier alle activiteiten weer volledig te starten, dan zullen we dit natuurlijk doen. We informeren je ook als het mogelijk blijkt om in de kerstvakantie weer recreatief zwemmen aan te bieden.

Wat gaat er wel door?

Als we recreatief zwemmen en Aquasportief stopzetten, dan is het mogelijk om de volgende activiteiten wél door te laten gaan:

  • Alle lessen en activiteiten voor medische indicatiegroepen zoals Aquabalance, Ontspanningszwemmen, Therapeutisch (recreatief) zwemmen, Zwangerschapszwemmen, Senior Fit en Meer bewegen voor ouderen;
  • Zwemlessen voor baby-peuters, kinderen, tieners, volwassenen en vrouwen;
  • Baantjes zwemmen in beide baden;
  • Alle verenigings- en topsportactiviteiten.

Geen baantjes zwemmen in de Tongelreep van 4 t/m 30 november

Van 4 tot en met 30 november kun je geen baantjes zwemmen in de Tongelreep vanwege de International Swimming League. Je kunt dan voor baantjes zwemmen wel terecht bij ir. Ottenbad. Ook verenigingen moeten uitwijken naar een ander zwembad.

Vragen

Actuele informatie

Houd voor het laatste nieuws onze website in de gaten. Of maak gebruik van onze ZwemApp. Op de webshop van de Tongelreep en het Ottenbad vind je het actuele zwemrooster waarvoor je een e-ticket kunt reserveren.

Vragen?

Is je vraag nog niet beantwoord, mail deze dan naar sport@eindhoven.nl. Wij helpen je graag. Het kan gebeuren dat je wat langer op een antwoord moet wachten dan gebruikelijk, vanwege het grote aantal vragen op dit moment. Onze excuses hiervoor.

Collega's gezocht!

Mocht je iemand kennen voor de vacature binnen een van onze zwembaden, dan zou je ons enorm helpen als je deze persoon wijst op onze vacature.