Nationale Sportweek 2019

Van 20 tot en met 29 september was er extra aandacht voor sport door de Nationale Sportweek. Sport verbindt en levert mooie vriendschappen op. Het thema van de Nationale Sportweek was dit jaar dan ook: ‘sport doet iets met je’. Het maakt je fitter, geeft je meer zelfvertrouwen en energie. Eindhoven Sport heeft, in samenwerking met diverse partners uit de stad, activiteiten georganiseerd voor senioren, middelbare scholieren, expats en peuter/kleuters. Daarnaast boden sportaanbieders een aantal clinics aan voor iedereen. 

Kick-off

Op 20 september is de Nationale Sportweek gestart met een kick-off door wethouder Sport Stijn Steenbakkers op het Catherinaplein in Eindhoven. De verenigingen Astrix Atletiek, E.S.H.V. Don Quishoot, volleybalvereniging Tamar en schaatsvereniging Isis demonstreerden hun sportaanbod.

Doelgroepen

Er was een speciaal Peuterfestijn, basisschoolleerlingen deden mee aan Kies je Sport en voor middelbare scholieren waren er vette sportclinics. Expats brachten een bezoek aan de Sportlounge en senioren kwamen in beweging tijdens Vitalis Beweegt: een week vol sportieve activiteiten. Senioren (en vrijwilligers) kwamen in beweging met het beweegprogramma 'Vitalis Beweegt' met onder andere sociale sportschool. 

De sportregisseurs van Eindhoven Sport hebben samengewerkt met onder andere Eindhovense sportaanbieders, scholen, My Gym Club, Vitalis en Uniek Sporten om een week vol activiteiten te organiseren.

Sportblogs: onbekende sporten

Heb jij na de Nationale Sportweek jouw sport nog niet gevonden? Of ben je in voor iets nieuws? Lees dan de sportblogs van de Eindhoven Sport sportregisseurs. Zij hebben voor de Nationale Sportweek enkele onbekende sporten uitgetest. Lees een van de blogs en laat je inspireren: