Nieuwe vriendschappen dankzij Brabantse Boules wijktoernooien

Deze zomer vinden op de Parade in ’s-Hertogenbosch de Europese Kampioenschappen Petanque 2022 plaats. In aanloop naar de Europese titelstrijd kunnen oud en jong in o.a. de gemeente Eindhoven vanaf 9 mei a.s. al meedoen aan het jeu de boules wijktoernooi ‘Brabantse Boules’. Tijdens deze wijktoernooien kunnen wijkbewoners meedoen én nieuwe vriendschappen opdoen.

Wijktoernooien

Op 9 mei starten we met het Brabantse Boules Jeu de Boules wijktoernooi in de wijk Gestel/Hanevoet. De wijktoernooien worden dit jaar in de wijken Dommelbeemd/Eckart, Gestel/Hanevoet, Strijp/Philipsdorp en Blixembosch gespeeld. Na de verschillende poulewedstrijden in de wijk – waarbij plezier voorop staat – vindt op 1 juli de finale plaats.  

> Bekijk alle speeldagen per wijk in de Sportkalender.

Iedereen kan meedoen

Jeu de Boules is bij uitstek een sport waarbij je makkelijk nieuwe mensen ontmoet. Het is op ieder niveau te spelen en je kunt het vrijwel in iedere buurt spelen. Zelfs als je geen boules hebt is dat geen probleem: er zijn namelijk op iedere locatie voldoende boules aanwezig die je kunt lenen.
Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk maar wel wenselijk. 
Je kunt je individueel en geheel kosteloos inschrijven via de website www.petanque2022.nl.

Eenzaamheid

Eenzaamheid komt steeds vaker voor in onze maatschappij. Met name onder ouderen, alleenstaanden en jongeren voelen steeds meer mensen zich eenzaam. Het lukt hen vaak niet om nieuwe contacten te leggen en deze voor langere tijd te onderhouden. Veel van hen ontwikkelen of ervaren daardoor sociale eenzaamheid, wat van invloed kan zijn op hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Daarom heeft organisator van het EK Petanque 2022, Team TOC uit Oss, de samenwerking gezocht met More2Win als maatschappelijk partner. Alle partners zetten zich in om met dit programma sociale eenzaamheid tegen te gaan.

Na afloop onderzoekt More2Win wat gedurende het traject goed heeft gewerkt, hoe de doelstellingen het beste bereikt worden en hoe de sociale contacten na afloop in stand blijven. Na de Brabantse Boules wordt er gekeken naar de mogelijkheid voor deelname in steden door heel Nederland, om zo de maatschappelijke impact zo groot mogelijk te maken.