Ruim 4100 kinderen in beweging tijdens Eindhovense Koningsspelen

 Op vrijdag 22 april vinden weer de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Gemeente Eindhoven geeft invulling aan de spelen door met sportverenigingen en onderwijsinstellingen, zoals het SUMMA en Fontys Sporthogeschool, intensief samen te werken. Dankzij deze samenwerking organiseren we voor ruim 4100 kinderen van 29 basisscholen een actieve dag op sportparken, bij de sportclubs of op het schoolplein in Eindhoven met het thema van dit jaar: Voel je Fit!.  

De Koningsspelen zijn een landelijk fenomeen dat jaarlijks plaatsvindt op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. De dag staat in het teken van een actief en sportief Oranjefeest voor basisschoolleerlingen uit heel Nederland. Het evenement moet bijdragen aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.

Samen sportief

Traditiegetrouw organiseren Fontys en sportaanbieders op de sportvelden van Genneper Parken gave activiteiten. Op Sportcomplex Eindhoven-Noord laten Summa Sport studenten met sportaanbieders basisschoolleerlingen kennismaken met sportactiviteiten. Dit jaar wordt er een nieuw element toegevoegd: de Koningsmatch. Hier bezoeken basisscholen de sportclubs of komen zij samen op kleinere (sport)parken in de buurt. Ook wethouder sport Stijn Steenbakkers is enthousiast: “Altijd weer een superleuke dag om naar uit te kijken: de Koningsspelen! Er gebeurt zo ontzettend veel in de sportparken, op de scholen de clubs. Fijn dat dit weer kan na twee jaar met corona maatregelen. Het is tijd om weer samen lekker te gaan bewegen, dus doe ook mee!”

Kies Je Sport & Kunst

Kinderen maken tijdens Koningsspelen op een laagdrempelige wijze kennis met veel verschillende sporten en verenigingen. Om ook na Koningsspelen lekker te blijven sporten, kunnen kinderen gebruik maken van het Kies Je Sport & Kunst aanbod. Op de website kiesjesportenkunst.nl zijn gratis of tegen een kleine vergoeding activiteiten te vinden op het gebied van sport en cultuur. Ook de deelnemende sportaanbieders van Koningsspelen zijn hier terug te vinden met hun sportaanbod.