SportAwards 2018: de sportpenningen en awards zijn uitgereikt!

Op maandag 11 februari zijn in Van der Valk Hotel Eindhoven de Eindhoven SportAwards uitgereikt. Tijdens dit sportgala heeft schoonspringster Celine van Duijn de titel Sporter van het jaar in de wacht gesleept. Zij leverde in 2018 een unieke prestatie door op het EK goud te behalen met haar sprongen van de 10-metertoren. Naast Van Duijn vielen PSV 1 (Sportploeg van het jaar), Mark van Bommel (Sportcoach van het jaar) en Ceyda Toprak (Sporttalent van het jaar) in de prijzen. Zij gingen met de overige drie awards naar huis.

Bepalen van de winnaars

De winnaars van de felbegeerde SportAwards zijn gekozen door de vakjury: Annamarie Thomas, Bob de Voogd, Tiny Sanders, Cathry Strijbosch en Niek Traa. Ook het publiek heeft invloed gehad op het bepalen van de genomineerden voor de SportAwards. Zij stelden door middel van stemmen de top 3 samen. Naast de SportAwards werden tijdens het sportgala de sportpenningen uitgereikt aan alle Eindhovense kampioenen van 2018. Ruim 450 kampioenen namen een penning in ontvangst uit handen van wethouder Sport Stijn Steenbakkers. Bekijk de foto's van deze feestelijke avond op onze Facebook.

Sportvereniging van het jaar

Tijdens de SportAwards werd ook de Vereniging van het jaar bekendgemaakt. Eindhoven Atletiek mag een jaar lang deze titel dragen. De vereniging ontving bovendien een geldprijs van € 3.000,. Eindhoven Atletiek werd op de voet gevolgd door RKVV Brabantia en PSV Handbal. Zij ontvingen als nummer 2 en 3 respectievelijk € 2.000,- en € 1.000,-. De aanmoedigingsprijzen van € 375,- gingen naar Stichting Special Talents en de Eindhovense Schaakvereniging.

Dansspektakel

De presentatie van de Eindhoven SportAwards was in handen van Thijs Slegers. Dansgroep C-FAM en BMX-ers Daniel Wedemeijer en Tom van den Boogaard zorgden voor het nodige sportieve spektakel tussen de uitreikingen van de verschillende prijzen door. We kijken terug op een mooi en sportief galafeest, dat liet zien dat 2018 een succesvol sportjaar was voor Eindhoven.