Sportparken in Eindhoven gaan onder voorwaarden vanaf woensdag 29 april weer open

Zoals minister-president Rutte dinsdag 21 april bekend heeft gemaakt mogen kinderen en jongeren weer buiten gaan sporten. De datum waarop dat ingaat is woensdag 29 april. Tot woensdag 29 april blijft de huidige situatie voor de Eindhovense sportparken onveranderd; de sportparken zijn dicht en daarop worden gehandhaafd. Blijf tot die tijd zoveel mogelijk thuis.

Vanaf woensdag 29 april kunnen sportverenigingen de buitentrainingen voor kinderen tot en met 12 jaar weer hervatten. Datzelfde geldt ook voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar, echter met de restrictie dat hiervoor de 1,5 meter onderlinge afstand wordt aangehouden. Naast het hervatten van de verenigingsactiviteiten komt er ook de mogelijkheid voor kinderen en jongeren die geen lid zijn van een vereniging om onder begeleiding te sporten. Onder regie van de gemeente worden hier de komende week afspraken over gemaakt met alle betrokken partijen in de stad. Alleen georganiseerd en onder begeleiding sporten wordt toegestaan. Wedstrijden zijn niet toegestaan. 

Voor alle recreatieve sporters boven de 18 jaar blijven de sportparken gesloten tot nadere berichtgeving.

Wegens onderhoud (inzaaien gras) zijn een aantal grasvelden op de sportparken niet toegankelijk. Ga dus, vanaf woensdag 29 april, alleen onder begeleiding van de vereniging het veld op. Momenteel zijn we bezig met het maken van een planning in overleg met de verenigingen. Zij weten op welke velden er straks getraind mag worden.

Factsheet Maatregelen tegen het coronavirus