Beleef een weekend lang Eindhovense sportevenementen!

In het weekend van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni is Eindhoven volop in beweging. Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij High Crit Festival op de High Tech Campus, EMOVES neemt de stad over tijdens het Urban Culture weekend en toptennis is te zien bij tennisvereniging ELTV en David Lloyd tijdens de Amjoy Cup!

Fietsfestival op de slimste km² van Europa!

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni vindt de 2e editie plaats van het High Tech Crit Festival. Een spectaculair tweedaags wielerfestival op de High Tech Campus in Eindhoven met een criterium, jeugdprogramma, toertocht, leuke side events in samenwerking met SHIMANO en natuurlijk de start van de ZLM Tour. Op de website hightechcritfestival.com vind je alle informatie en het programma. Je kunt je op de website ook zelf inschrijven voor verschillende toertochten.

ZLM tour start in Eindhoven

High Tech Campus Eindhoven wordt de laatste startlocatie van de ZLM tour op 23 juni. De vernieuwde ZLM Tour is het laatste internationale wielerevenement in de voorbereiding op de Tour de France. Het parcours van deze vijfdaagse etappekoers loopt vrijwel geheel door de provincies Zeeland, Brabant en Limburg. Het publiek kan tijdens deze toer de internationale wielertop zoals o.a. Team Jumbo Visma met Dylan Groenewegen, Team Sunweb, Lotto Soudal en Roompot Charles op de Eindhovense velden in actie zien!

Wielrenner bij ZLM Tour 2018

EMOVES neemt de stad weer over!

EMOVES organiseert op 21, 22 en 23 juni 2019 het Urban Culture Weekend in de binnenstad van Eindhoven. Jonge talenten en (inter)nationale professionals tonen de wereld wat ze in huis hebben. Bezoekers van alle leeftijden kunnen de toptalenten live aanschouwen, zelf de tricks leren tijdens de talloze workshops en genieten van de relaxte sfeer waar EMOVES bekend om staat. Kom jij ook? Vrijdag 21 juni van 17.00 tot 20.00 uur, zaterdag 22 juni van 13.00 tot 17.00 uur en zondag 23 juni van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijdens het Urban Culture Weekend keren we net zoals twee jaar geleden terug naar het 18 Septemberplein in het hart van het centrum van Eindhoven. Het Urban Culture Weekend presenteert showcases, demonstraties en workshops van vele disciplines zoals urban dans, BMX, freestyle voetbal, spoken word, calisthenics, freerunning, skaten, tricking en meer.

bmx'er in de binnenstad van Eindhoven

Toptennis met opkomende talenten bij Amjoy Cup

Van 22 tot en met 29 juni 2019 vindt de Amjoy Cup plaats, het internationaal toptennistoernooi voor jeugd en rolstoelers. Jongens en meisjes van over de hele wereld in de leeftijdscategorieën t/m 12 en t/m 14 jaar maar ook rolstoeltennissers t/m 18 jaar spelen om de Amjoy Cup. Dit is het grootste jeugdtoernooi in Nederland voor internationale tennistalenten. Met wellicht jongens en meisjes die in de voetsporen gaan treden van huidige toppers zoals Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Maria Sharapova en Simona Halep. Je bent welkom bij bij de tennisvelden David Lloyd en tennisvereniging ELTV om de tennissers van de toekomst te zien en mee te doen met de vele side events.

Aan slag met clinic rolstoeltennis

Tijdens de  Amjoy Cup zijn er ook enkel- en dubbelwedstrijden voor rolstoeltennissers, de ITF Junior Series t/m 18 jaar. Speciaal voor de jeugd tot en met 18 jaar met een beperking, wordt er op woensdag 26 juni een rolstoeltennisclinic georganiseerd. Deelname is gratis en voor sportrolstoelen en tennismateriaal wordt gezorgd. Meld je aan met een mailtje naar lisanne@esthervergeerfoundation.nl.

Twee personen spelen rolstoeltennis