Stem nu op jouw sporthelden van 2022

Op 23 januari 2023 vindt de Eindhoven SportAwards weer plaats. Het sportgala waar de Oeuvre award en awards voor Talent, Vrijwilliger, Sportploeg, Sporter en Sportcoach van het jaar 2022 worden uitgereikt. Wie naar huis gaan met een prijs, wordt mede bepaald door het publiek. Zij kunnen tot en met 8 januari stemmen op de kanshebbers via eindhovensport.nl/stemmen.

26 kanshebbers

Afgelopen maanden zijn alle Eindhovense sportprestaties van 2022 verzameld. Een vakjury, bestaande uit Tiny Sanders, Annamarie Thomas, Robert van der Horst en Jac Rooijmans, heeft hieruit in totaal 26 kanshebbers geselecteerd die kans maken op de titels. Vanaf deze week kan het publiek hun stem uitbrengen op deze sporthelden.

De winnaars

Op basis van de binnengekomen stemmen, wordt de top drie bepaald per categorie. Zij zijn genomineerd voor een award. De uiteindelijke winnaars worden gekozen door de vakjury. Deze sporthelden mogen tijdens de Eindhoven SportAwards op maandag 23 januari hun award in ontvangst nemen bij DOMUSDELA in Eindhoven.   

Sportpenningen en Beste Sportinitiatief

Naast de awards worden de sportpenningen uitgereikt tijdens het sportgala. Sporters die in Eindhoven wonen en/of sporten en in 2022 een eerste plaats behaalden tijdens een Nederlands Kampioenschap of een podiumplek tijdens een Europees of Wereldkampioenschap of Olympische of Paralympische Spelen ontvangen een sportpenning. Ook worden de Beste Sportinitiatieven van Eindhoven bekendgemaakt. Zij winnen niet alleen de eervolle titel, maar ook een mooie geldprijs. Ook is er een aanmoedigingsprijs te winnen voor het initiatief dat veel potentie heeft, maar nog wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Onze sportregisseurs helpen om het initiatief naar een hoger plan te tillen.