Vanaf 6 september: niet meer kijken bij de zwemles

Afgelopen jaar is er van alles veranderd, vanwege het coronavirus. Naast een aantal vervelende aanpassingen, zijn er ook dingen positief veranderd. Zo hebben wij gemerkt dat het heel erg prettig is, voor zowel de zwemonderwijzer als de kinderen, als er tijdens de zwemlessen geen ouders meer aanwezig zijn naast het bad. Er is meer rust op de zwemzaal, wat de zwemles ten goede komt. Om deze reden is er een nieuw beleid ingevoerd. Vanaf 6 september zijn ouders niet meer standaard aanwezig bij de zwemlessen.

We begrijpen dat deze verandering een aantal vragen bij je oproept. Wij proberen hieronder de belangrijkste alvast te beantwoorden.

Hoe gaat het straks in zijn werk?

Vanaf 6 september kun je jouw kind(eren) als gewoonlijk naar de lesgroep brengen. Zodra je dit gedaan hebt, kun je buiten wachten, plaatsnemen bij de horeca (Aquarant bij het Ottenbad of Baan Nul bij de Tongelreep) of in de hal. Het is nog steeds de bedoeling dat je in de buurt van het zwembad blijft. Zo kan de ploegleider zwemzaken je altijd bereiken als dat nodig is. Er kunnen uitzonderingen voorkomen, waarbij een ouder wel bij het bad aanwezig mag zijn. Dit gebeurt altijd in overleg. Vijf minuten voor het einde van de zwemles mag je jouw kind(eren) weer ophalen bij de lesgroep. Ouders van kinderen die voor het eerst starten met zwemles bij ons, mogen wel bij de eerste zwemles van hun kind aanwezig zijn. Tijdens deze les voorzien we hen van informatie over onze werkwijze en is er ruimte om vragen te stellen.

Hoe weet ik hoe het gaat met de zwemles van mijn kind?

Er komt een leerlingvolgsysteem waarin de ontwikkeling van je kind te volgen is. Hierop kun je online inloggen. Meer informatie lees je in de onderstaande brief. Natuurlijk is er nog steeds ruimte voor persoonlijk contact met de ploegleider zwemzaken.

Wanneer zijn de kijklessen?

Een aantal keer per periode zijn er kijklessen. De data worden vroegtijdig doorgegeven via de ZwemApp en de nieuwsbrief. Bij deze kijklessen mogen ook broertjes en/of zusjes aanwezig zijn.

Hoe zit het met diplomazwemmen?

Tijdens het diplomazwemmen is iedereen welkom om dit feestje samen met het kind mee te maken.

Vragen?

We hopen hierboven de meeste (dringende) vragen te hebben beantwoord. Heb je toch nog vragen naar aanleiding van deze informatie, dan beantwoorden wij deze graag. Mail ze naar:
lesactiviteiten.gp@eindhoven.nl (Tongelreep) of lesactiviteiten.ott@eindhoven.nl (Ottenbad).