Vanaf maart 2022 naast Kies je Sport ook Kies je Kunst

Vanaf maart 2022 start gemeente Eindhoven met het naschoolse cultuur- en sportstimuleringsproject Kies je Kunst. Kinderen komen via deze weg op een laagdrempelige manier met verschillende vormen van cultuur in Eindhoven in aanraking, zonder direct een lidmaatschap te hoeven afsluiten. Een mooie manier om hun talent te ontdekken.

Boekje en website

Naast Kies je Kunst is er in Eindhoven al enkele jaren Kies je Sport. Eenzelfde project gericht op sport. Vanaf maart 2022 wordt het sport- en kunstaanbod gecombineerd in één boekje, waaruit kinderen hun favorieten kunnen selecteren en uitproberen. Naast het boekje, is het aanbod ook op de website kiesjesportenkunst.nl te vinden. Hierop wordt zowel het sport-, als het kunstaanbod het hele jaar door uitgebreid en vernieuwd. Op dit moment kunnen alle sport- én cultuuraanbieders hun aanbod voor basisschoolleerlingen aanmelden op de website.

Start inschrijvingen

In de week van 21 maart 2022 wordt op alle basisscholen in Eindhoven het kleurrijke Kies je Sport en Kies je Kunst boekje verspreid. Deze worden klassikaal doorgebladerd en kunnen daarna natuurlijk mee naar huis genomen worden door de kinderen. Op 25 maart starten de inschrijvingen online op kiesjesportenkunst.nl. De eerste cursussen starten vanaf 1 april 2022. Kinderen kunnen meedoen met zo veel cursussen als ze willen. Deelname is vaak gratis of tegen een kleine bijdrage.