Vrij zwemmen, binnen en buiten, deze zomer bij ir. Ottenbad

Vanaf 11 juli is vrij zwemmen (recreatief) bij het ir. Ottenbad (zowel binnen als buiten) weer beperkt mogelijk en mogen bezoekers weer douchen. Wethouder Stijn Steenbakkers: “Dat is goed nieuws. Want in de zomer is het hartstikke fijn om lekker te gaan zwemmen met vrienden of familie. De veiligheid van de bezoekers en medewerkers staat natuurlijk altijd voorop. Daarom is er een coronaprotocol opgesteld. Hieraan moet iedereen in het zwembad, medewerkers en bezoekers, zich houden.” Sinds maandag 18 mei zijn ir. Ottenbad en de Tongelreep weer open en hebben de zwembaden hun activiteiten in fases opgestart. In de zomer is er een aangepast rooster. Het protocol is te vinden op eindhovensport.nl/coronaprotocol.

E-ticket kopen voor vrij zwemmen

Mensen die vrij willen komen zwemmen, moeten vooraf een e-ticket kopen. Het ticket is geldig voor een bepaalde datum en tijdslot. Per dag zijn er twee tijdssloten waar bezoekers uit kunnen kiezen van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Tussen deze tijdsloten in wordt het zwembad schoongemaakt en moet iedereen het gebouw verlaten. Het buitenbad is geopend tot 1 september.

Reserveren voor baantjes zwemmen

Voor baantjes zwemmen bij beide zwembaden is het, net zoals de afgelopen weken, mogelijk om een e-ticket te reserveren. Let op: anders dan bij de tickets voor vrij zwemmen, gaat het hier om een reservering. Het ticket wordt betaald in het zwembad. Zonder reservering is het helaas niet mogelijk om te komen zwemmen. Tijdens de zomervakantie zijn er geen zwemlessen en aquasportief-lessen.

Wat is er veranderd in het zwembad?

  • Alleen toegang met e-ticket.
  • Betalen het liefst met pin of contactloos, maar contact betalen is ook weer mogelijk.
  • De faciliteiten voor omkleden zijn beperkt. Bezoekers wordt gevraagd de badkleding onder de kleding te dragen.
  • Douches zijn beperkt open.
  • De kleedzaalindeling is gewijzigd, medewerkers geven aanwijzingen ter plekke.
  • Kluisjes zijn niet te gebruiken. Spullen kunnen naast het zwembad geplaatst worden
  • De routing in het zwembad aangepast.
  • Alleen toegang voor mensen die de afgelopen 24 uur geen van de volgende (ook milde!) symptomen heeft gehad: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts. Bekijk de gezondheidscheck bij het protocol verantwoord zwemmen.

Onderhoud

In de zomerperiode wordt er altijd groot onderhoud gepland in de Tongelreep, zo ook dit jaar. Het onderhoud vindt gefaseerd plaats van 12 juli tot en met 23 augustus. In ir. Ottenbad worden onderhoudswerkzaamheden verricht op 13 en 14 juli. Actuele informatie over het onderhoud in beide baden is te vinden op eindhovensport.nl/onderhoud.