XL coronateststraat Genneper Parken (parkeerplaats Tongelreep)

Vanaf zondag 22 november wordt er op de parkeerplaats van de Tongelreep gewerkt aan een XL coronateststraat. Deze is maandag 30 november klaar voor gebruik. De teststraat heeft gevolgen voor de parkeercapaciteit op deze locatie. Van de ongeveer 650 parkeerplaatsen die normaal beschikbaar zijn, is na de plaatsing van de teststraat nog ongeveer 200 parkeerplaatsen te gebruiken door bezoekers van de Tongelreep, het St. Anna Ziekenhuis en IJssportcentrum Eindhoven.

Het kan dus gebeuren dat er op de grote parkeerplaats geen plekje voor je beschikbaar is als je komt zwemmen. Wel zijn er dan andere locaties waar je je auto kunt neerzetten, zoals in de parkeergarage van Fontys Sporthogeschool. Er worden parkeerborden geplaatst om je de weg te wijzen.

We begrijpen dat het vervelend is dat je verder moet lopen naar de ingang van het zwembad, vooral wanneer je minder goed ter been bent. Helaas is dit op dit moment nodig om het coronavirus terug te dringen en hebben wij geen invloed op de plaatsing van de teststraat. De invalideparkeerplaats bij de Tongelreep blijft beschikbaar voor bezoekers met een gehandicaptenparkeerkaart.

Minister De Jonge van Volksgezondheid heeft op 18 november aangegeven dat er in maart 2021 10 miljoen tests per maand afgenomen dienen te worden in heel Nederland. De teststraat in Genneper Parken levert daar een bijdrage aan. Naar verwachting blijft de teststraat zeker 6 maanden staan; zolang het noodzakelijk is dat er getest wordt.

Heb je vragen over de XL-coronateststraat? Neem dan contact op met de gemeente Eindhoven via 14 040.