Zwemmen in de Tongelreep tijdens de International Swimming League

Van maandag 8 tot en met zondag 28 november vindt de International Swimming League (ISL) in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion plaats, en begin december zijn de finales. Het zwemstadion is wekenlang het podium waar de wereldtop op het gebied van zwemmen de strijd met elkaar aan gaat. Dit heeft wel gevolgen voor de normale zwemactiviteiten.

  • Van 4 november t/m 7 december kun je geen baantjes zwemmen in de Tongelreep. Je kunt wel terecht in het Ottenbad.
  • Het wordt druk rondom dit grote event, daarom zijn er extra parkeermogelijkheden.

Baantjes zwemmen

Door de komst van het evenement is er geen aanbod banen zwemmen in de Tongelreep van 4 november t/m 7 december. Je kunt daarvoor terecht in het ir. Ottenbad. Het actuele aanbod vind je in de webshop van het Ottenbad. Het alternatieve programma wordt aangeboden in het 21-meter recreatiebad, het 25-meterbad of het 33-meter overkapte, tot 27,5 graden verwarmde buitenbad. Heb je een geldig abonnement of passe-partout? Dan kun je in deze periode baantjes zwemmen in het Ottenbad.

Tijdelijk stopzetten

Zet je deze liever stop? Dat kan ook. Vul dan het formulier tijdelijk stopzetten abonnement of passe-partout in. Wij verlengen je abonnement of passe-partout na het evenement met het aantal dagen dat je er geen gebruikt van hebt kunnen maken.

Activiteiten

Van maandag tot en met woensdag vinden de trainingen plaats.

De wedstrijden zijn van donderdag tot en met zondag van 19:00 tot 21:00 uur. We verwachten op wedstrijddagen maximaal 1300 bezoekers. Er is dan extra parkeerdrukte tussen 18:00 tot 22:00 uur.

Parkeren

Er worden verwijsborden geplaatst en op wedstrijddagen worden parkeerwachters ingezet om alles in goede banen te leiden. Er zijn diverse mogelijkheden om te parkeren. LET OP: De Willem Elschotlaan is op werkdagen van 8 tot en met 19 november een eenrichtingsweg in verband met werkzaamheden van Enexis.

Routing
Het verkeer leiden we via de Aalsterweg naar P1. Door beperkte parkeerplaatsen op het terrein bij de Tongelreep (i.v.m. GGD test- en vaccinatielocatie) verwijzen we de bezoekers, als deze parkeerplek vol is, naar P4. Als het daar vol is kun je naar de parkeerkelder onder de Fontys Sporthogeschool. Als ook de parkeerkelder vol is, kun je terugrijden naar Hotel Van der Valk en daar gebruik maken van de P&R Genneper Parken.

Routing ISL

Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep

Verwijzing

P1          Antoon Coolenlaan 5, 5644 RX Eindhoven
P4          Charles Roelslaan, 5644 HX Eindhoven
P6          Parkeerkelder Fontys, Theo  Koomenlaan 3, 5644 HZ Eindhoven
P&R       Genneper Parken, Aalsterweg, 5644 RL Eindhoven (kosten € 4,- per dag)