Gezondheidscampagnes

Als sporter wil je natuurlijk goed voor jezelf zorgen. Dit doe je niet alleen door te bewegen, maar ook door op je gezondheid te letten. De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor gezondheid in de sport. Denk hierbij aan gezonde producten in de sportkantine en sporten in een rookvrije omgeving. Op deze pagina lees je meer over diverse gezondheidscampagnes waar wij als Eindhoven Sport aan bij willen dragen. Natuurlijk doen we dat samen met de Eindhovense sportaanbieders, sporters, horeca en bezoekers!

Als sportaanbieder van Eindhoven lever jij met jouw sport- en beweegaanbod een wezenlijke bijdrage aan een gezonde levensstijl van vele Eindhovenaren. Duizenden mensen rennen, springen, wandelen of bewegen op een andere manier wekelijks of zelfs dagelijks door alle activiteiten worden aangeboden. Echter bewegen alleen is niet de sleutel tot een gezonde levensstijl, ook het eten van de juiste voeding is ontzettend belangrijk en ook hier kun jij als sportaanbieder een rol spelen! Betekent dat dat er geen bitterballen of glaasjes bier meer mogen worden verkocht? Absoluut niet. Maar de gezonde keuze voor jouw sporters makkelijker en aantrekkelijker maken zorgt er al voor dat er meer gezondere keuzes worden gemaakt.

Wil je meer informatie over hoe je de gezonde keuze in jouw sportkantine aantrekkelijker kunt maken en ervoor kunt zorgen dat de omzet dankzij die gezonde keuze kan worden verhoogd? Kijk dan op teamfit.nl of vraag om meer informatie bij de sportregisseurs.

Gezonde sportkantines in Eindhoven

Team:Fit ondersteunt verenigingen in het proces door te helpen bij het uitvoeren van een kantinescan, waarmee wordt beoordeeld hoe gezond de kantine is. Het voedingscentrum categoriseerde in 2020 de kantine vervolgens als het een gezonde uitstraling heeft naar een bronzen, zilveren of gouden certificaat. Vanaf 2021 worden er geen certificaten, maar Topprestatiebadges uitgereikt. Bekijk hieronder welke sportkantines in Eindhoven al in bezit zijn van een certificaat/Topprestatiebadge:

2020

Sportkantine Certificaat
TV Meerhoven Zilver
Studentensportcentrum TUE

Zilver

Kanovereniging Beatrix Zilver
Sportbar Baan Nul (locatie de Tongelreep) Brons

2021

Sportkantine Topsportprestatiebadge(s)
EHV Handbal Voeding en Rookvrij Sportpark

Rookvrij Sportpark

Dat roken schadelijk is voor de gezondheid weten we inmiddels al een tijdje. Toch wordt er nog veel gerookt, zo ook op de sportverenigingen. Steeds meer sportverenigingen worden gelukkig rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Bekijk de kaart op rookvrijegeneratie.nl voor een overzicht van de deelnemende locaties in Eindhoven.

Waarom een rookvrije sportclub? Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Maak jouw sportclub rookvrij en geef kinderen het goede voorbeeld. Help je mee? Kijk voor meer informatie op Rookvrije sportaccommodaties.

NIX18

NIX18 is de campagne waarmee het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil versterken dat niet drinken en roken tot je 18e normaal is. O.a. bij sportaanbieders met een eigen kantine wordt regelmatig gecontroleerd en uit controles blijkt dat er nog steeds alcohol wordt geschonken aan minderjarigen met waarschuwingen of zelfs boetes tot gevolg.

NIX18 zet in op het bereiken van de omgeving van jongeren en in tweede instantie ook de jongeren zelf. Dit met een mix van middelen voor verschillende settings, doelgroepen en gericht op meerdere bijzondere momenten in het jaar. De campagne zorgt voor meer begrip onder de doelgroep. Kijk voor tools om de campagne op jouw vereniging extra onder de aandacht te brengen op: nix18.nl