Het Beste Sportinitiatief van Eindhoven

Welke fantastische initiatieven of projecten hebben verenigingen, stichtingen en andere sportaanbieders de afgelopen drie jaar bedacht en uitgevoerd? Heeft jouw club bijvoorbeeld een initiatief ontwikkeld voor een doelgroep, die daarvoor geen onderdeel uitmaakte van de club? Hebben jullie de activiteiten breder getrokken dan alleen de leden en hebben jullie zo grote maatschappelijk impact gehad in de wijk? Hebben jullie de kantine opengesteld voor niet-leden en is er daardoor ook iets binnen de club veranderd. Naar dat soort initiatieven zijn wij op zoek!

De prijzen

Heb jij zo’n initiatief waar je trots op bent, wat je met de rest van Eindhoven wil delen? Vul het aanmeldformulier in en wie weet wint jouw club een mooie prijs. Er worden prijzen uitgereikt in twee categorieën:

  1. (Studenten)sportverenigingen en stichtingen
  2. Commerciële sportaanbieders en ongeorganiseerde sport

Selectiecriteria

Waar letten wij op bij het bepalen van de winnaar? De jury zal kijken naar impact van het idee op de vereniging en de stad Eindhoven. Ook is de maatschappelijke waarde van belang. Zijn er bijvoorbeeld speciale doelgroepen bereikt, waarvoor bewegen extra belangrijk is. Zijn ouderen in de wijk nu minder eenzaam of is een ander maatschappelijk probleem aangepakt? Verder kijken we naar de toekomstbestendigheid en hoe actief de rol van de vereniging/ aanbieder was binnen het initiatief.

Het proces

Uiterlijk donderdag 10 december 2020 kun je jouw initiatief aanmelden. De vakjury maakt hierna een selectie. De sportaanbieders die door de vakjury zijn geselecteerd, worden uitgenodigd voor een (digitaal) gesprek met de vakjury waarin zij hun initiatief kunnen presenteren en toelichten. Ben je geselecteerd, dan krijg je hier natuurlijk van tevoren informatie over. Na de gesprekken gaat de vakjury in beraad en tijdens de Eindhoven SportAwards op maandag 25 januari worden de Beste Sportinitiatieven van Eindhoven bekendgemaakt.

Aanmelden

Het aanmeldformulier is gesloten. Aanmelden is niet meer mogelijk.