Indoor klimmen voor senioren

Indoor klimmen is een mooie, gecontroleerde sport die je op elke leeftijd kunt leren en blijven beoefenen. Onze oudste klimmers zijn intussen de 80 al gepasseerd! 

Als je begint met klimmen dan dien je eerst de juiste vaardigheden te leren om dit veilig te doen. Maar tegelijkertijd maak je ook al je eerste stappen tegen de klimwand. Dit gebeurt onder begeleiding van een ervaren trainer / instructeur. Klimmen is mogelijk op het eigen niveau, je kunt heel eenvoudig starten en dit naar wens verder opbouwen.

De manier van bewegen is rustig en beheerst, zodat je zelf goed kunt controleren hoe ver je gaat. Door te klimmen train je kracht, beweeglijkheid en soeplesse. Verder zijn de klimroutes soms wat ingewikkeld, en komt ook wat hersenwerk erbij kijken. Voel je je sterk en wil je verder, dan is er voldoende uitdaging om vooruit te kunnen. De klimroutes worden vaak vervangen zodat je steeds nieuwe uitdagingen vindt.

Het klimcentrum heeft een gezellige bar waar je een lekkere kop koffie kunt krijgen. Klimmers zijn over het algemeen hele ontspannen, vrije mensen waartussen het fijn vertoeven is. Iedereen is hier welkom.

Informatie

 • Doelgroep
  55+
 • Niveau
  Geschikt voor bijna iedereen; je kan meedoen op je eigen niveau, zelfstandig kunnen wandelen is het startniveau (niet geschikt voor rolstoelers, rollators of mensen die met andere hulpmiddelen lopen). Geschikt voor ervaren bewegers; de activiteit kan behoorlijk intensief zijn en enige motorische vaardigheid is vereist.
 • Dag en tijdstip
  Woensdag 10:00 - 11:30 uur
 • Kosten (na gratis proefles)
  € 47,50 voor 5 lessen van 1,5 uur (kennismakingsaanbod) en daarna € 47,- per maand.
 • Locatie
  Neoliet Eindhoven Noord, Sportcomplex Eindhoven Noord, Vijfkamplaan 14, 5624 EB Eindhoven

Contact

Sportaanbieder: Klimcentrum Neoliet Eindhoven
Naam: Robin Peters en Leo Broekmans
Telefoonnummer: 040 248 2634
E-mailadreseindhovennoord@neoliet.nl
Websitewww.neoliet.nl