Koningsspelen 2021

Op 23 april 2021 organiseren Eindhoven Sport, Fontys Sporthogeschool en Summa College de Koningspelen voor de Eindhovense basisscholen. We nodigen alle basisscholen en sportaanbieders uit om deel te nemen aan deze sportieve dag.

Dit jaar vinden de Koningsspelen plaats op vrijdag 23 april. Wij organiseren de Koningsspelen jaarlijks op 3 locaties in Eindhoven:

  • Sportcomplex Eindhoven Noord (SEN) in samenwerking met Summa College (max. 750 kinderen)
  • Hondsheuvels in samenwerking met TUe en Fontys Sporthogeschool (max. 500 kinderen)
  • Genneper Parken in samenwerking met Fontys Sporthogeschool (max. 750 kinderen)
     

Tijd: 9.30 tot 14.30 uur
Groep: 5 t/m 7 (let op: dit jaar geen groep 8)
Aanmelding is gesloten. 

Aanmelden sportaanbieders

De Koningsspelen zijn een landelijk, sportief en actief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen van Nederland, om te laten zien dat actief bewegen belangrijk en leuk is. Om er een beweegfeest van te maken hebben wij jullie hulp nodig. Wie kan er nu beter de liefde voor de sport overdragen dan de sportaanbieders? Daarom willen wij vragen of jullie een sportactiviteit willen organiseren tijdens de Koningsspelen 2021. Wil je mee doen maar weet je nog niet precies met welk aanbod? Laat dan je contactgegevens achter in het aanmeldformulier en we nemen contact met je op.

Inschrijving basisscholen

De inschrijving is inmiddels gesloten. Inschrijving geeft nog geen garantie op deelname. Alle scholen die inschrijven maken evenveel kans om deel te nemen, er worden geen uitzonderingen gemaakt. Na het sluiten van de inschrijfperiode wordt zo snel mogelijk per e-mail bekend gemaakt welke scholen mee kunnen doen aan de Koningsspelen op 23 april 2021. Als er zich meer scholen ingeschreven hebben dan er mee kunnen doen, wordt er op basis van loting geselecteerd. 

Koningsspelen en corona

We gaan met goede hoop er nu vanuit dat het evenement plaats kan vinden. Omdat we op dit moment niet kunnen voorspellen hoe de situatie rondom corona in 2021 verloopt, hebben wij een coronaproof alternatief klaar liggen. Wanneer blijkt het evenement Koningsspelen niet haalbaar is op de locaties, informeren wij jullie tijdig over het alternatieve aanbod.

Vragen?

Heeft u hier nog vragen over? Mail dan naar koningsspelen@eindhoven.nl.