Koningsspelen 2020

Eindhoven Sport, Fontys Sporthogeschool en Summa Collega zouden ook dit jaar, op vrijdag 17 april, weer de Koningsspelen organiseren voor het basisonderwijs in Eindhoven. Helaas gaan deze dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Lees meer hierover in het landelijke persbericht. Dat vinden wij als organisatie van de Eindhovense Koningsspelen natuurlijk super jammer. Daarom hebben wij iets leuks bedacht, waardoor je toch een beetje het gevoel krijgt dat je aan de Koningsspelen hebt meegedaan. Wat dan?

Spelletjes en beweegchallenges voor thuis

In onze video (onderaan deze pagina) vind je leuke spelletjes en challenges die allemaal met de Koningsspelen en 100 jaar Eindhoven te maken. Deze kun je gewoon in je eigen woonkamer doen.

Ook hebben we een puzzelboekje gemaakt, vol leuke puzzels om thuis te doen.

Step by Step dans

Hou je van dansen? Dan hebben we nog een leuk extraatje. Dansschool Step by Step heeft namelijk een leuke dansworkout bedacht op oude Koningsspelen-liedjes. Dans je mee? Bekijk de instructievideo en de complete video op vimeo. Het wachtwoord is 'Oranje'. 

Stuur leuke filmpjes op voor 24 april

Heb jij goed je best gedaan met alle spellen, challenges, puzzels en dansjes? Laat het ons zien! Maak een filmpje van hoe jij de uitdaging aangaat en stuur deze op naar koningsspelen@eindhoven.nl. Ook jouw antwoorden op de puzzels kun je insturen via de mail. Doe je dit voor 24 april, dan maak je kans op een mooie prijs, zoals een sportpakket voor je school. De prijs komen wij persoonlijk uitreiken als je weer naar school mag.

Heel veel plezier en succes en hopelijk zien we jullie volgend jaar bij de ‘echte’ Koningsspelen!