Meld jouw sportkampioen aan voor de Eindhoven SportAwards!

In 2019 zijn er prachtige prestaties geleverd door sporters die in Eindhoven wonen en/of sporten. In onze stad tellen alle kampioensprestaties, groot en klein, daarom kun je ook dit jaar jouw favoriete sportkampioen, sportman, -vrouw, -talent, -coach, -ploeg of unieke sporter(s) aanmelden. Alle sportkampioenen worden op maandag 13 januari geëerd tijdens het sportgala: de Eindhoven SportAwards. Een feest voor de stad en alle sporters waarbij top- en breedtesport samen komen. Wie schittert er straks op onze rode loper? Aanmelden kan in alle categorieën tot en met 1 december 2019.  

Sportpenningen voor sportkampioenen

Heb jij het afgelopen jaar de eerste plaats behaald tijdens een Nederlands Kampioenschap of heb je een podiumplek behaald tijdens een Europees of Wereldkampioenschap, dan ligt er sowieso een sportpenning voor jou klaar bij de SportAwards. Iedereen kan zichzelf of iemand anders aanmelden als sportkampioen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je aan de voorwaarden voldoet

Awards voor topprestaties

Alle sportkampioenen die een sportpenning ontvangen, maken automatisch kans op een SportAward. Maar niet elke sport kent een NK, EK of WK om een prestatie van (wereld)formaat te erkennen. Denk bijvoorbeeld aan het winnen van de Tour de France, een Formule 1 wedstrijd of Urban Sport toernooi. Ken jij een of meerdere topsporters die in 2019 een geweldige prestatie hebben geleverd en kans moeten maken op de titel Sportman, Sportvrouw, Unieke Sporter(s), Sporttalent, Sportploeg, Sportcoach of Sportvereniging van het jaar? Meld hem/haar dan hier aan! De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door de vakjury en stemmen van het publiek.

Sportvereniging van het jaar

Eindhovense sportverenigingen kunnen weer kans maken op de titel Sportvereniging van het jaar. Sportverenigingen die zich dit jaar op een positieve manier hebben onderscheiden (maatschappelijk of sportief) of een bijzondere prestatie hebben geleverd, komen voor deze titel in aanmerking. Alle inzendingen worden door onze onafhankelijke vakjury beoordeeld. De Sportvereniging van het jaar wint niet alleen de eervolle titel, maar ook een mooie geldprijs van € 3.000,-. De vereniging die de tweede plaats behaalt, ontvangt € 2.000,- en de vereniging die derde eindigt krijgt € 1.000,-. Aanmelden van de sportvereniging kan hier

Meer weten?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over de SportAwards, de voorwaarden of het stemmen? Stuur dan een mail naar sportawards@eindhoven.nl. Alle sportkampioenen die zich hebben aangemeld én aan de voorwaarden voldoen, ontvangen na de sluiting van de aanmeldingsperiode (1 december 2019) per e-mail een uitnodiging voor de SportAwards.