15 redenen om de loopband op te springen

Waarom zo’n haat tegen de loopband? Sta ons toe om deze ondergewaardeerde machine te verdedigen. Zoals je vast wel weet, zorgt buiten hardlopen voor een zware belasting van je gewrichten. Lopen op de loopband geeft door de demping minder druk op je gewrichten. Daarom is dit beter voor je, zeker wanneer je herstellende bent van een blessure of er juist een wilt voorkomen. De loopband heeft nog veel meer voordelen. Hier is onze top 15 redenen om de loopband op te springen en deze wat welverdiende liefde te geven!

Daarom is hardlopen op de loopband zo erg nog niet

 1. Het maakt niet uit wat voor weer het is. Of er nou een hittegolf, regenbui of sneeuwstorm is, niets zal jou tegenhouden. Kom maar op moeder natuur! We trekken hoe dan ook onze hardloopschoenen aan.
 2. Volop genieten van jouw muziek. Het is niet nodig om het volume laag te houden, zodat je het verkeer nog kunt horen. Dus geniet volop van je hardloopafspeellijst op het volume dat jij wenst. Het is per slot van rekening bewezen dat de muziek je uithoudingsvermogen kan verhogen.
 3. Intervaltraining, zonder je ongemakkelijk te voelen. Ooit de behoefte gehad aan een T-shirt met de tekst: 'Bezig met een intervaltraining'? De afwisseling van starten en stoppen bij het doen van intervaltraining, kan behoorlijk ongemakkelijk voelen wanneer je buiten loopt. Maar op de loopband is het onderdeel van het programma, letterlijk! Het is een voorgeprogrammeerde sessie.
 4. Geen last van spullen die je moet meesjouwen. Waterflesje, sleutels, telefoon, ID-kaart? Op de loopband heb je hier geen last van, er is een apart vakje voor al deze spullen.
 5. Je hoeft je géén zorgen te maken wanneer het donker wordt. Buiten hardlopen in de avonduren vraagt om voorzorgsmaatregelen, zoals het zorgen voor reflecterende kleding om zichtbaar te blijven voor het verkeer. Op de loopband ben je vrij om je reflecterende broek en lampjes thuis te laten.
 6. Je kunt op elk gewenst moment stoppen. Wil je een ronde van 8 kilometer lopen, maar word je duizelig na 4 kilometer? Als je buiten aan het hardlopen bent, moet je het hele stuk nog teruglopen. Op de loopband is het simpelweg een kwestie van op de stopknop drukken en de ronde is voorbij. Een taxi bellen is niet nodig!
 7. Géén last van stoplichten. Ben je net lekker op gang en dan kom je wéér een stoplicht tegen. Bespaar jezelf het hoppen van de ene op de andere voet, om je hartslag omhoog te houden terwijl je wacht voor het rode stoplicht.
 8. Je kunt met iedereen samen hardlopen. Naast elkaar lopen op verschillende tempo’s. Lekker samen hardlopen met je beste vriend/vriendin zonder je aan te moeten passen aan elkaars tempo.
 9. Je wordt niet omver gereden door auto’s, scooters of fietsers. Op de loopband heb je géén last van verkeer. Je kunt dus lekker op het gewenste tempo door blijven lopen.
 10. Je kunt nog steeds wedstrijdjes doen. Iedereen zijn monitor is een eerlijke tegenstander voor een eenzijdige sprint naar de finish. Ren jij op snelheid 7? Dan verhoog ik naar snelheid 8, loopband buurman!
 11. Tv kijken zonder schuldgevoel. Tijdens het hardlopen kun je lekker je favoriete tv-programma’s kijken. Je hoeft niets te missen en voor je het weet ben je zo weer 5 kilometer verder.
 12. Afstand bijhouden. Je kunt precies bijhouden welke afstand je loopt en er is geen GPS voor nodig. Makkelijk toch!
 13. Hoogtemeters maken. Wil jij graag de berg oprennen, maar zijn er geen bergen in de buurt? Géén probleem. Op de loopband maak je jouw eigen bergen. Je stelt gewoon het stijgingspercentage in dat jij wilt.
 14. De perfecte uitdaging. Omdat je op de loopband precies kunt zien, hoe lang, hoe snel en hoe ver je loopt, is het makkelijk om jezelf uit te dagen. Je kunt zelf bepalen op welk vlak je dat wilt doen, op afstand, snelheid, tijdsduur of misschien een combinatie hiervan?
 15. Jezelf zien. Jezelf in de spiegel kunnen zien hardlopen is handig. Zo krijg je namelijk een goed beeld van je eigen houding en techniek en kun je deze waar nodig verbeteren.

Kom in actie!

Wil je graag een loopband kopen? In het brede assortiment van Fitnesskoerier vind je loopbanden van verschillende topmerken tegen voordelige prijzen. Tevens wordt de loopband gratis bij jou thuisbezorgd en ben je verzekerd van een goede service.  Fitnesskoerier is erkend dealer, wat betekent dat alle producten met de officiële garantie en service verkocht worden.

Publicatiedatum: 29-4-2015
Geschreven door: Gastblogger