Extra ingrediënt voor een nog betere topsporter

Het lijkt wel of ik in de wolken ben. Vliegende gewichten, hoge sprongen en het gedreun van zware gewichten op de grond. Bij CTO Training Centre Eindhoven is dit het dagelijkse gevoel wat er gecreëerd wordt. Topsporters met afgetrainde lichamen komen hier elke dag samen om zichzelf tot het uiterste te pushen. Met als doel om nog sneller en sterker te worden.

CTO Training Centre Eindhoven

Sinds oktober 2014 heeft de gemeente Eindhoven er een nieuw krachtsportcentrum bij: CTO Training Centre Eindhoven. Een krachtsportcentrum dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen NOC*NSF, de provincie Noord-Brabant,  gemeente Eindhoven en  Fontys Sport Hogeschool.  Fysieke trainers, fysiotherapeuten, coaches en sportartsen komen hier samen om rondom de topsportprogramma’s te werken aan een gezamenlijke ambitie: De Olympische Spelen. Naar mijn mening is dit de laatste hobbel die nog genomen moest worden, richting de Spelen van Rio de Janeiro, om de topsporters optimaal te faciliteren.

Multidisciplinair expertteam

Tegenwoordig kunnen topsporters op veel manieren geholpen worden vanuit CTO Eindhoven. Zo is er een multidisciplinair team van experts in topsportleefstijl coaching, mentale training, fysieke training en voeding. Al deze faciliteiten moeten er voor gaan zorgen dat wij ‘topsporters’ beter, slimmer en sterker worden. Maar is dat nu ook echt zo?

De ideale omgeving

Sinds juni 2014 ben ik werkzaam binnen de muren van CTO Eindhoven. Een hele verandering in mijn carrière van studerende naar werkende topsporter. Een verandering die van een jonge hond, een volwassen vent moet gaan maken. Van de schoolbanken naar het echte werk. Er wordt nu echt wat van mij verwacht. Een fase in het leven van een mens die iedereen uiteindelijk mee gaat maken. Voor mij een verandering in een vertrouwde omgeving. Door de komst van het nieuwe CTO Training Centre heb ik de mogelijkheid om zowel mijn werk als mijn fysieke trainingen in het zelfde gebouw uit te voeren. Het is een combinatie waarbij er voor mij een ideale omgeving is gecreëerd, zonder al teveel tijd kwijt te zijn aan het reizen met de trein.

Elke dag sterker

CTO Training Centrum Eindhoven, gevestigd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, kent een oppervlakte van 400 m2, vol met materialen die aansluiten op mijn trainingsprogramma. Van pull-ups tot squats, onder begeleiding van een Strength & Conditioning coach, maak ik mijzelf met de dag sterker. Met als doel: de Olympische Spelen.

Publicatiedatum: 30-3-2015
Geschreven door: Gastblogger Jorian Ilbrink