Goede voornemens

Deze eerste week van het nieuwe jaar staat voor mijzelf in het teken van een goede start maken met de invulling van de gemaakte goede voornemens. Ik vermoed dat het gros van de lezers van deze blog (waaronder jijzelf?) dit ongetwijfeld herkent en dat het ook op iedereen van toepassing is. Met de plaatsing van deze blog is in ieder geval de eerste van mijn goede voornemens geslaagd.

Sport op nummer 1

Wereldwijd staat (meer) sporten en bewegen op vele gemaakte lijstjes op nummer 1. Heel begrijpelijk natuurlijk want dat sporten de fysieke en mentale gezondheid verbetert, weet iedereen. Maar wist je ook dat sporten de leerprestaties bevordert, een bijdrage kan leveren aan een socialere veiligere samenleving of zelfs de hersenontwikkeling van ongeboren baby's bevordert? Al met al dus ook reden genoeg om ook in 2015 weer vol op sport in te zetten.

Sporten in Eindhoven

Mocht sporten en bewegen ook bovenaan jouw lijstje staan, dan komt het goed uit wanneer je in Eindhoven woont. Want of je nu de voorkeur geeft aan Urban Sports, actief zijn in de natuur of liever de voorkeur geeft aan sporten bij één van de vele moderne accommodaties, Eindhoven heeft het allemaal! Als verenigingsadviseur in Eindhoven kan ik je melden dat de stad beschikt over een bloeiend verenigingsleven. Waarbij de vele sportverenigingen in Eindhoven, in tegenstelling tot de landelijke trendwederom een stijging in het ledenaantal hebben. Ik durf zelfs te zeggen dat er voor bijna iedere sportwens in Eindhoven wel een sportaanbieder is die daar in voorziet. 

Sporten in Strijp

Mocht jouw sportwens er nu nog niet tussen staan, dan is er nog een bijzonder project wat ik graag onder de aandacht wil brengen. Midden in de wijk Drents Dorp, in het stadsdeel Strijp, is Sportpark 't Schoot gevestigd. Een sportpark wat van oudsher vooral een sociale functie vervult. Het was altijd de ontmoetingsplaats voor mensen uit de wijk en er werden dan ook allerlei activiteiten georganiseerd. De laatste 1,5 jaar zijn deze activiteiten komen te vervallen wegens problemen rondom voormalig huurder, voetbalvereniging LEW. Kijkende naar de wensen die er vanuit de wijk komen t.a.v. de toekomst, wil de gemeente het park echter niet verloren laten gaan maar juist gaan werken aan een mooie toekomst. Het komend half jaar tot aan de zomervakantie 2015 wordt het park dan ook opengesteld voor initiatieven uit de stad. Deze initiatieven mogen komen vanuit bewoners, het onderwijs, bedrijven en overige partners. Kortom iedereen mag meedoen. De belangrijkste spelregels zijn:

1. De activiteiten komen ten goede aan de wijk.
2. De activiteiten leiden tot verbinding.
3. De basis van de activiteit is gericht op sport of bewegen.

Wanneer een idee makkelijk te realiseren is, gaat het ook zo snel mogelijk daadwerkelijk van start. Daarbij is er op diverse vlakken ondersteuning mogelijk om goede ideeën om te zetten naar realiteit. Wil je meer informatie of heb je zelf een idee, dan hoor ik het uiteraard graag.

Een sportief 2015!

Hopelijk heb ik je met deze blog een zetje kunnen geven bij de invulling van jouw goede voornemens. Mijn wens is dat ik je in ieder geval heb kunnen inspireren en enthousiasmeren om sport (weer) als een vast onderdeel in de agenda te zetten, je weet tenslotte nooit waar het allemaal goed voor isRest mij niets anders dan je een gezond, succesvol en bovenal sportief 2015 toe te wensen. En mocht je zelf ideeën, vragen of wensen hebben betreffende sporten in Eindhoven, dan zie ik ze graag in de reacties op deze blog tegemoet.

Publicatiedatum: 05-01-2015
Geschreven door: Gastblogger Mark de Weijer