Kennismaken met padel bij TV Prinsejagt

Padel, de snelst groeiende sport van Nederland. Je hebt er wellicht al wel eens over gehoord. Voor degenen die het niet kennen, het is een snelle racketsport waarbij het spel een combinatie is van squash en tennis. In mijn jongere jaren ben ik een fanatieke recreatieve tennisser geweest, daarom dacht ik ‘padel dat is iets voor mij’.

Twee tegen twee

Op een mooie woensdagavond  was ik uitgenodigd door trainster Lotte om samen met drie enthousiaste padel geïnteresseerden een proefles te volgen. Omdat padel wordt gespeeld in koppels (twee tegen twee) is het ideaal dat we met zijn vieren zijn. We hebben allemaal ervaring met de tennissport, dus ‘dat balletje spelen we wel even over naar elkaar’, dachten we.

Gebruikmaken van de wanden

We beginnen met uitleg over de basisregels. Daarna mogen we aan de slag. Ballen tegen de zijwand en naar elkaar over slaan, onderhands serveren, volleys aan het net, smashes en uiteindelijk het leukste onderdeel…..partijtje spelen! Dit alles onder de enthousiaste leiding van trainster Lotte. Het lastige, maar ontzettend leuke onderdeel, is het gebruikmaken van de wanden. Hier moet ik als tennisser even aan wennen, maar zodra je het door hebt, is het een erg leuke toevoeging aan het spel. Het maakt het onverwacht. Ik hou van aanvallend spel, naar het net lopen, volleys en smashes maken…..punten scoren, of morsen, dat komt allemaal veelvuldig aan bod in het spel. Dat is gaaf!

In vergelijking met tennis is padel sneller, dynamischer en speel je veel rally’s. Wil je padel goed kunnen spelen, dan is een goede basisconditie van belang. Alhoewel ik een goede conditie heb, voel ik na afloop van de proefles toch dat het best intensief is. Neemt niet weg dat padel voor alle leeftijden geschikt is. Vooral mensen die ervaring hebben met tennis of een balsport hebben de sport snel onder de knie.

Voor mij is padel een zeer positieve ervaring, natuurlijk ook door het samenspel met de andere spelers. Lotte en TV Prinsejagt bedankt voor de kennismaking met padel…..ik ben enthousiast!

Tegen de meetlat

Instapniveau: *
Padel is laagdrempelig. Vooral mensen die ervaring hebben met tennis of een balsport, zullen de sport snel onder de knie hebben. Geschikt voor alle leeftijden.

Moeilijkheidsgraad sport: **
Techniek, ervaring met tennis en conditie komen van pas. Daarnaast is een goede basisconditie gewenst. Het gebruik van de wanden is even wennen.

Sfeer: ****
De proeflessen worden gespeeld met mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met padel. Dus iedereen zit ongeveer op hetzelfde niveau. Je oefent in koppels en je kunt, naast een keer in het net slaan, weinig fout doen. TV Prinsejagt heeft een gezellige uitstraling en na afloop is er de gelegenheid om een drankje te drinken en na te praten in de kantine.

Effectiviteit: ****
Na een les Padel heb je het spel al goed onder de knie. De spelregels zijn eenvoudig. Het samenspel met je partner is natuurlijk even wennen. Padel is vrij intensief omdat het snel is.

De feiten op een rijtje

Sport: Padel
Sportaanbieder: TV Prinsejagt
Waar: Sportpark Eindhoven Noord, Oude Bosschebaan 9D
Wanneer: Meerdere dagen. TV Prinsejagt beschikt over twee padelbanen.
Website: prinsejagt.nl
Gemiddelde leeftijd deelnemers: Alle leeftijden
Kosten: Een proefles kan gratis worden gevolgd. Een complete cursus van acht lessen van een uur kost € 110,-.

Ook een les Padel volgen? Meld je aan via de website.

Of kom tijdens de Nationale Sportweek kennismaken op zaterdagochtend 28 september van 10:00 tot 11:00 uur. Stuur een e-mail naar leden@prinsejagt.nl om je in te schrijven voor deze gratis padel clinic.

Publicatiedatum: 16-9-2019
Geschreven door blogger: Mark van Ginneken
Functie: Sportregisseur in de wijk Woensel Noord en projectleider Kies je Sport