Run for KiKa Eindhoven runs for...Twan!

Twan is gelukkig klaar met behandelingen en is nu aan het revalideren van de gevolgen van een hersentumor. Toch rent hij mee met Run for KiKa Eindhoven op zondag 1 juli bij IJssportcentrum Eindhoven. Doe jij met hem mee? Ren 10 km, 5 km of de KidsRun voor KiKa en help kinderkanker de wereld uit!

Het verhaal van Twan

Tijdens Run for KiKa Eindhoven gaat het team Run4Twan rennen voor hun kanjer Twan en alle andere kinderen met kanker. Twan is nog maar net klaar met de zware behandelingen voor een hersentumor. Ze weten daarom als geen ander waarom meedoen en geld ophalen voor KiKa zo ontzettend belangrijk is. We spraken de vader van Twan over zijn zoon en RunforKika.

Waarom doen jullie mee met Run for KiKa?

"We doen mee om iets ‘terug te doen’ voor KiKa. Mede dankzij het goede werk van KiKa is er momenteel voldoende kennis om kinderkanker te behandelen. Twan kon het afgelopen jaar goed behandeld kon worden. Door KiKa weten we ook dat er helaas nog geen garantie gegeven kan worden op genezing. Hiervoor is meer onderzoek (en dus meer geld) nodig. Door deze loop te doen en genoeg sponsoren te vinden, hopen we een bijdrage te leveren voor toekomstig onderzoek, waardoor deze nare ziekte niet meer hoeft te bestaan!"

Wat heeft Twan precies gehad?

"Twan heeft in februari 2017 de diagnose Medulloblastoom (kwaadaardige hersentumor) gediagnoseerd gekregen. In Nederland krijgen ongeveer 25 kinderen deze diagnose."

Hoe kwamen jullie erachter dat Twan ziek was?

"Het begon in de weken ervoor. Twan was erg moe elke dag, hij moest regelmatig overgeven en had hoofdpijn. Er waren een aantal onderzoeken gestart (CT, EEG, etc.) en er was al een MRI gepland. Totdat Twan op een dag wel heel erg ziek thuis kwam van school. Hierdoor kon de MRI vervroegd worden. Direct na het maken van de MRI, kregen we te horen dat het niet goed zat. We moesten direct door naar het Sophia ziekenhuis in Rotterdam. Er was geen tijd meer om thuis iets op te halen waardoor Twan in zijn Ajax-trainingsbroek in het ziekenhuis in Rotterdam belandde."

Wat voor impact heeft de ziekte van Twan gehad op jullie als gezin?

"Heel erg veel. We leven min of meer van dag tot dag. Er moet altijd iemand bij Twan zijn en elke nacht moet we bijvoorbeeld zijn sondevoeding verwisselen, waardoor we er dan ook uit moeten. Mijn vrouw en ik zijn beiden de helft minder gaan werken. We kunnen niet meer met het gezin de dingen doen die we voorheen wel deden, zoals een dagje uit of op vakantie gaan."

Hoe gaat het nu met Twan?

"Twan is nu klaar met de behandeling en is nu begonnen met de revalidatie. Hij wil de komende periode elke dag proberen een uurtje op school te zijn. Tevens wil hij beginnen met eten, waardoor hij de sondevoeding kan afbouwen. Hij loopt elke dag een rondje buiten van ongeveer 600 meter."

Hoe zijn jullie bij Run for KiKa terecht gekomen?

"Ik loop al een paar jaar hard en ik zag dat ik ook voor KiKa kon gaan rennen. Ik heb een tijdje getwijfeld of ik mee zou doen, maar heb het toch gedaan. Ik zag de mogelijkheid om hierdoor een mooi sponsorbedrag bij elkaar te halen."

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog niet meedoen met Run for KiKa?

"Just do it! Het gaat niet om de hoogte van het sponsorbedrag. Hoe meer mensen, hoe groter het evenement waardoor meer mensen bewust worden wat KiKa doet."

Meer over Run for KiKa

Ren mee op zondag 1 juli in Eindhoven met Run for KiKa, dan helpen we samen kinderkanker de wereld uit. Geniet van de foodtrucks, doe mee met de spelletjes en laat je meenemen door het indrukwekkende podiumprogramma. Run for KiKa is voor jong en oud, teams of individueel, met vrienden en familie of het bedrijf. Iedereen is welkom om mee te rennen en zich zo in te zetten voor Stichting Kinderen Kankervrij.

Publicatiedatum: 15-5-2018
Geschreven door: Gastblogger Selma Maroufi, Run for KiKa