NK onderwatervoetbal

In samenwerking met Aqua Delfia organiseert duikteam Eindhoven het negende Nederlands Kampioenschap onderwatervoetbal. Op zondagmiddag 17 december wordt in het springbad van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion bepaald welke vereniging de titel mag dragen. 

Aanvullende informatie

Startdatum
Tijd
van 12:00 tot 19:00
  • Locatie
    Pieter van den Hoogenband Zwemstadion
    Antoon Coolenlaan 1 te Eindhoven
  • Toegang
    Gratis

Een spetterend en sportief duikevenement. 18 Nederlandse teams maken zich paraat voor het beste onderwatervoetbal en de titel Nederlands Kampioen 2023 binnen te halen. Onderwatervoetbal is een unieke sport waarbij twee teams van elk drie deelnemers tegen elkaar strijden onder water. Het doel is om de bal, die gevuld is met zout water (en boven water 12 kilo weegt!) in het doel van de tegenstander te schieten. Omdat het spel zich onder water afspeelt, vereist het veel kracht én samenwerking om de bal voort te bewegen. Spelers dragen ook een aanzienlijke hoeveelheid lood bij zich om zo op de bodem van het zwembad te kunnen ‘lopen’. Het is een uitdagende en intense sport die vaardigheid, uithoudingsvermogen en teamwork vereist. En een hoog fun-gehalte heeft!

Bezoekers zijn van harte welkom om dit bijzondere NK mee te beleven. Naast het bad kunnen zij plaats nemen om de wedstrijden op schermen te volgen. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website www.onderwatervoetbal.nl.

Eindhovenaren trainen voor NK onderwatervoetbal

Off