Genneper Molen Wedstrijd

De grootste en meest toegankelijke kanoslalomwedstrijd van Nederland is zonder twijfel de Genneper Molen Wedstrijd in Eindhoven. Elk jaar in september wordt deze wedstrijd gehouden en dat al sinds 1970!

Informatie

Datum
 • Datum
  t/m 8 september
 • Locatie
  Genneper Molen, Genneperweg 143, Eindhoven
 • Kosten
  Individueel: € 7,50 (elk volgende klasse waarvoor je inschrijft € 5,-)
  Ploegen: gratis tot 2 september (na 2 september zijn de inschrijfkosten € 10,-)

De wedstrijd bestaat uit een parcours op licht stromend water, met als extra een glijgoot en de uitstroom achter de watermolen. Uniek is de nachtslalom op zaterdagavond. Dan wordt bij kunstlicht en met versierde boten de ploegenwedstrijd gevaren. De laatste jaren wordt er ook een afvaart sprintwedstrijd gehouden en het Nederlands kampioenschap voor scholieren. Over het algemeen geldt bij de Genneper Molen: hoe gekker hoe beter: er zijn klasses voor poloboten, duo-topolino's, ouder-kind wedstrijden enzovoorts. Schrijf je in!

Kano bij Genneper Molen

De wedstrijd wordt gehouden op de Dommel. Het is traditioneel de afsluiting van het slalomseizoen en het grootste slalomevenement van Nederland. Het evenement is voor ww I-II en is geschikt voor alle niveaus.  Meestal wordt tijdens deze wedstrijd ook het NK-Scholieren gehouden.

Kijk voor meer informatie op kanoslalom.nl