IJshockey WK vrouwen U18

Van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 januari presenteert IJssportcentrum Eindhoven in samenwerking met sportbond IJshockey Nederland het wereldkampioenschap ijshockey voor U18 vrouwen, Division II Group A.

informatie

Startdatum
Einddatum
  • Locatie
    IJssportcentrum Eindhoven, Antoon Coolenlaan 3, 5644 RX Eindhoven

Opnieuw is er een aansprekend topsportevenement naar ons mooie Eindhoven gehaald. Het is tevens een primeur, want het gaat om het eerste officiële vrouwen ijshockeytoernooi ooit op Nederlands ijs. Een toernooi dat bovendien perfect past in de serie evenementen, die worden georganiseerd in het kader van de viering van het 50-jarig bestaan van IJssportcentrum Eindhoven in 2020. 

Ijshockey dames juichen

Kom ook kijken!

Het IJssportcentrum is zoals bekend de thuisbasis van ijshockeyclub Eindhoven Kemphanen, maar toch is niet iedereen in stad en streek vertrouwd met de fantastische ijshockeysport. Wie nog nooit kennis heeft gemaakt met ijshockey is eind januari van harte welkom. De snelste teamsport ter wereld is dynamisch en spectaculair en daarom een kijksport bij uitstek.
Het Nederlands team onder 18 moet het tijdens dit toernooi opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Australië, Kazachstan en Chinese Taipei (Taiwan). De teams ontmoeten elkaar één keer en komen elk dus drie keer in actie. De winnaar van het toernooi promoveert naar Division I, Group B. 

Programma

Vrijdag 24 januari: trainingsdag

Zaterdag 25 januari, 16.30 uur: Chinese Taipei-Nederland
Zaterdag 25 januari, 20.00 uur: Kazachstan-Australië

Zondag 26 januari, 16.30 uur: Nederland-Australië
Zondag 26 januari, 20.00 uur: Kazachstan-Chinese Taipei

Dinsdag 28 januari, 15.30 uur: Australië-Chinese Taipei
Dinsdag 28 januari, 19.00 uur: Nederland-Kazachstan
 

Kaartverkoop

De voorverkoop van het WK Division IIA voor U18 vrouwen is inmiddels begonnen. Naast het evenement zijn er ook leuke side-events in het IJsportcentrum zelf. Een passe-partout met recht op toegang voor alle drie de speeldagen kost €20,00, exclusief servicekosten. Er zijn ook dagkaarten te koop voor €7,50, exclusief servicekosten. Kinderen t/m 12 jaar hebben op vertoon van hun legitimatiebewijs gratis toegang, als zij het toernooi bezoeken onder begeleiding van een betalende volwassenen. Het spreekt voor zich dat de Nederlandse meiden de steun van de eigen fans erg goed kunnen gebruiken.
Voor de kaartverkoop en meer informatie bekijk deze website.

Vragen?

Neem contact op met de organisatie door een e-mail te sturen naar theo.van.gerwen@ijshockeynederland.nl.