Marathon Eindhoven 2019

Traditiegetrouw vindt de Marathon Eindhoven plaats in het tweede weekend van oktober. Op zaterdag 12 oktober wordt er gewandeld en staat ook de 5KM4ALL op het programma. Op zondag 13 oktober vinden de Mini Marathon, City Run 5 km, Halve Marathon en Marathon plaats. Nieuw is dat de Jumbo 10 km ook op zondagmiddag plaats vindt. Inschrijven is al mogelijk via marathoneindhoven.nl.

Informatie

Datum
Tijd
van 09:00 tot 13:00
  • Website
    www.marathoneindhoven.nl/
  • Contact
    www.marathoneindhoven.nl/contact

Sportief hoogtepunt

De Marathon Eindhoven is een loopfeest van, voor en door de stad. Tijdens dit weekend omarmt de stad de hardlopers en wandelaars!  De Marathon Eindhoven biedt dit jaar voor het eerst op zaterdag wandeltochten aan over 12,5 km en 20 km. Tevens staat de 5KM4ALL op het programma. De organisatie wil zo nog meer mensen in beweging brengen en laten genieten van de sfeer en entourage rondom het evenement. Strijp-S is de centrale locatie op zaterdag. Start en finish vinden plaats op de Torenallee. Het zaterdagprogramma vond de afgelopen twee edities in de avond plaats, maar dit jaar wordt er overdag gelopen.

renner marathon eindhoven

Op Zondag 13 oktober wordt de dag gestart met de City Run over 5 km. Op de Mathildelaan klinkt het startschot voor de Marathon en de Business Estafette Marathon. Ook de jonge sportievelingen vanaf 4 jaar starten bij de Mini Marathon. De Halve Marathon, met naar verwachting zo’n 10.000 deelnemers en de Jumbo 10 km starten ‘s middags. De finish is traditiegetrouw op de bruisende Vestdijk.

Innovatie

De Marathon Eindhoven wil zich graag ontwikkelen tot meest innovatieve marathon ter wereld. Het is een lange termijn ambitie die niet zelf gerealiseerd kan worden. Daarom werkt de organisatie samen met o.a. de gemeente, provincie, TU/e, Fontys Hogescholen, Sports & Technology en diverse andere innovatiepartners om de Marathon Eindhoven stap voor stap te ontwikkelen.

Het faciliteren van hardlopers bij hun ultieme hardloopplezier staat steeds voorop. Innovatie, technologie en design kunnen slim worden ingezet als hulpmiddel om mensen frequenter, verantwoord, blessurevrij en met plezier te laten hardlopen of om de kwaliteit en beleving rondom de Marathon Eindhoven steeds verder te verbeteren.

Vragen

Neem contact op met de organisatie van Marathon Eindhoven via: www.marathoneindhoven.nl/contact