Open Eindhoven Muaythai Cup

De Muaythai Organisatie Nederland (MON) organiseert de Open Eindhovense Muaythai Cup in Indoor/sportcentrum Eindhoven op 24 en 25 oktober 2020. Dit toernooi is voor Muaythai atleten vanaf 10 jaar. Diverse sportscholen en –verenigingen uit het Nederland, als ook atleten uit andere landen, nemen deel. Het is de eerste keer dat MON/IFMA een internationaal toernooi organiseert in Nederland waar ongeveer 20 landen voor worden uitgenodigd van jeugd tot A-klasse vechters.

Aanvullende informatie

Startdatum
Einddatum
 • Tijdstip
  12.00 - 21.00 uur
 • Kosten
  € 10,-
 • Locatie
  Theo Koomenlaan 3, Stratum
  Indoor-Sportcentrum Eindhoven

Ontdek Muaythai

Dit toernooi is bedoeld om Muaythai als Olympische sport op de kaart te zetten en jongeren te enthousiasmeren voor deze sport. De MON vindt dat Muaythai een positieve maatschappelijke bijdrage levert voor jongeren. Ondanks het individuele karakter van de sport, is er een groot saamhorigheidsgevoel tussen leden van een sportschool, wat een houvast kan zijn voor kwetsbare jongeren die zich uitgesloten voelen en het gevoel hebben nergens bij te horen. Daarnaast is het een intensieve fysieke sport waarbij een gezonde levensstijl centraal staat. Dit is bevorderlijk voor hun lichamelijke conditie, en helpt jongeren tegen overgewicht.

Volg demonstraties en workshops

Naast de reguliere wedstrijden hebben we tijdens het toernooi ook andere items op het programma staan, zoals Muaythai- en Muay Boran demonstraties. Bij deze demo’s ligt de nadruk op het artistieke aspect, en wordt de geschiedenis van Muaythai op een mooie en beeldende manier uitgelegd. Daarnaast zullen er workshops worden gehouden over onderwerpen waar voornamelijk jongeren mee te maken hebben, zoals weerbaarheid, omgaan met agressie, hoe om te gaan pesten, tips tegen overgewicht, etc. Dit doen we in samenwerking met “Sport is Your Gang”, een initiatief dat is opgericht door onze internationale Muaythai federatie (IFMA).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op de website van Muaythai Organisatie Nederland. Of neem contact op met Duran Ebren via d.ebren@mon-ifma.org.