Tata Steel Chess on tour

Op donderdag 16 januari spelen schaaktalenten van de Tata Steel Masters hun 5e ronde in het PSV-stadion. Rond het evenement worden speciale activiteiten georganiseerd door de gemeente en schaakverenigingen gericht op jongeren. De 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 10 tot 26 januari 2020.

informatie

Startdatum
Einddatum
  • Locatie
    Philips stadion, Frederiklaan 10A, 5616 NH Eindhoven
  • Toegang
    Gratis

Het Tata Steel Chess Tournament is een van de meest prestigieuze evenementen in de internationale schaakkalender. De "Wimbledon of Chess" trekt de allerbeste schaakgrootmeesters ter wereld, samen met duizenden amateurspelers, bezoekers van live evenementen en online bezoekers van over de hele wereld. In 2020 viert het Tata Steel Chess Tournament zijn 82e jaar. Het toernooi heeft twee hoofdspelergroepen, elk met 14 spelers. Ze staan ​​bekend als de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers. Zowel de Masters als de Challengers spelen hun eerste ronde op zaterdag 11 januari 2020. De schaakbewegingen van beide kunnen live online worden gevolgd. Naast Grandmaster-evenementen organiseert het Tata Steel Chess Tournament ook amateurevenementen die open staan ​​voor spelers van alle niveaus. Bezoekers zijn van harte welkom! Voor meer informatie bekijk de website van Tata Steel Chess.

kinderen schaken tegen elkaar

Iedereen kan schaken

Rond het evenement worden speciale activiteiten georganiseerd door de gemeente en schaakverenigingen gericht op jongeren en schaken als een sociaal verbindend element. Ook de omliggende gemeenten, het bedrijfsleven en Brainport worden bij de activiteiten betrokken. Basisschoolkinderen maken kennis met de sport schaken en worden uitgedaagd op 15 januari waarmee zij zich in teams zich kunnen kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap Schoolschaak in juni 2020.