Financiële tips en tools

Eindhoven Sport heeft een aantal tips om meer inkomsten te genereren en meer te bezuinigen. Ook vind je op de pagina handige website's en documenten. 

Meer inkomsten voor verenigingen

De inkomstenbronnen van jouw vereniging vergroten is een van de grootste uitdagingen die jij als penningmeester hebt. Wanneer je een aantal zaken op een juiste manier implementeert, zul je als penningmeester merken dat het makkelijker is om bijvoorbeeld sponsoren en nieuwe leden te werven. Ook kun je hier een aantal tips vinden om de contributie van jouw leden sneller te innen. 

Tips om te bezuinigen

Veel sportaanbieders gaan op zoek naar allerlei mogelijkheden om extra geld binnen te halen. Het schrijven van subsidie aanvragen kost vaak veel tijd en je moet aan allerlei voorwaardes voldoen. Wat veel sportaanbieders vergeten is om eens goed naar de eigen organisatie te kijken en zoeken naar mogelijkheden om geld te besparen. Om je alvast op weg te helpen heeft NOC*NSF drie lijsten opgesteld met bespaartips (quick wins). De maatregelen hebben een terugverdientijd van 0 jaar, 0 t/m 2 jaar en 2 t/m 5 jaar.

Handige website's en documenten