Kies je Sport voor kinderen

Vanaf september starten we met de nieuwe editie van het het naschoolse cultuur- en sportstimuleringsproject Kies je Sport en Kunst. Kinderen komen via deze weg op een laagdrempelige manier met verschillende vormen van sport en cultuur in Eindhoven in aanraking, zonder direct een lidmaatschap te hoeven afsluiten. Een mooie manier om hun talent te ontdekken. Voor de editie 2022/2023 Kies je Sport en Kunst kun je je nu aanmelden. Registreer je als aanbieder via het platform en voeg je aanbod toe.

Boekje en website

Vanaf september 2022 wordt al het sport- en kunstaanbod uitgebracht in één boekje dat op scholen uitgedeeld wordt. Hieruit kunnen kinderen hun favorieten selecteren en uitproberen. Naast het boekje, is het aanbod ook op de website kiesjesportenkunst.nl te vinden. Hierop wordt zowel het sport-, als het kunstaanbod het hele jaar door uitgebreid en vernieuwd.

Meld je activiteiten aan

Met Kies je Sport en Kies je Kunst kunnen kinderen kennismaken met het sport- en cultuuraanbod bij hen in de buurt. Erg belangrijk, want zo worden ze gestimuleerd om zich te ontwikkelen. Ook voor jou als sport- of cultuuraanbieder is dit een kans. De ervaring leert namelijk dat 15% van de kinderen na de kennismakingslessen lid wordt. Alle sport- én cultuuraanbieders kunnen hun aanbod voor basisschoolleerlingen aanmelden op de website. Deze kunnen het hele schooljaar door plaatsvinden, wat jou het beste uitkomt.

Meedoen?

Het enige wat je hoeft te doen is:

Wij zorgen voor promotie

Je kunt jouw activiteiten het hele jaar door aanmelden voor op het platform. En één keer per jaar maken we voor de zomervakantie een bewaarboekje met alle activiteiten. Deze delen we in september uit aan alle basisschoolleerlingen in Eindhoven. Daarnaast promoten we het aanbod. Kinderen kunnen zich voor jouw activiteiten inschrijven op de website. Elke aanmelding ontvang je per mail, zodat jij de kennismakingslessen kunt organiseren. Wij geven de voorzet, jij kopt ‘m in! Doe je mee?

  Data om niet te vergeten

  • Tot 10 juni 2022: Meld je activiteiten aan voor het boekje op kiesjesportenkunst.nl.
  • 14 t/m 24 juli 2022: Je ontvangt een mail van ons, zodat je je eigen pagina kunt controleren.
  • 23 september: Kick-off! De kinderen kunnen zich inschrijven.
  • Clinicperiode vanaf 23 september: Hopelijk maken veel kinderen kennis met jouw aanbod

  Start inschrijvingen basisscholen

  In de week van 19 september 2022 wordt op alle basisscholen in Eindhoven het kleurrijke Kies je Sport en Kies je Kunst boekje verspreid. Deze worden klassikaal doorgebladerd en kunnen daarna natuurlijk mee naar huis genomen worden door de kinderen. Op 23 september starten de inschrijvingen online op kiesjesportenkunst.nl. De eerste cursussen starten vanaf die datum. Kinderen kunnen meedoen met zo veel cursussen als ze willen. Deelname is vaak gratis of tegen een kleine bijdrage.

  Contact

  Heb je een vraag of wil je weten welk aanbod je afgelopen editie hebt toegevoegd? Neem dan contact op met Bram Siero.