Kies je Sport

Vanaf maart 2022 starten we met het naschoolse cultuur- en sportstimuleringsproject Kies je Sport en Kunst. Kinderen komen via deze weg op een laagdrempelige manier met verschillende vormen van sport en cultuur in Eindhoven in aanraking, zonder direct een lidmaatschap te hoeven afsluiten. Een mooie manier om hun talent te ontdekken. Voor de voorjaarseditie 2022 Kies je sport en kunst kun je je nu aanmelden.

Boekje en website

Vanaf maart 2022 wordt het sport- en kunstaanbod gecombineerd in één boekje, waaruit kinderen hun favorieten kunnen selecteren en uitproberen. Naast het boekje, is het aanbod ook op de website kiesjesportenkunst.nl te vinden. Hierop wordt zowel het sport-, als het kunstaanbod het hele jaar door uitgebreid en vernieuwd.

Meld je activiteiten aan

Met Kies je Sport en Kies je Kunst kunnen kinderen kennismaken met het sport- en cultuuraanbod bij hen in de buurt. Erg belangrijk, want zo worden ze gestimuleerd om zich te ontwikkelen. Ook voor jou is dit een kans. De ervaring leert namelijk dat 15% van de kinderen na de kennismakingslessen lid wordt. Alle sport- én cultuuraanbieders kunnen hun aanbod voor basisschoolleerlingen aanmelden op de website. Deze kunnen het hele schooljaar door plaatsvinden, wat jou het beste uitkomt.

Meedoen?

Het enige wat je hoeft te doen is:

Wij zorgen voor promotie

Je kunt jouw activiteiten het hele jaar door aanmelden. Wil je dat jouw aanbod in het boekje komt te staan, meld dit dan aan voor 7 februari. We maken een bewaarboekje met alle activiteiten. Deze delen we uit aan alle basisschoolleerlingen in Eindhoven. Daarnaast promoten we het aanbod. Kinderen kunnen zich voor jouw activiteiten inschrijven op de website. Elke aanmelding ontvang je per mail, zodat jij de kennismakingslessen kunt organiseren. Wij geven de voorzet, jij kopt ‘m in! Doe je mee?

Data om niet te vergeten

  • Tot 7 februari 2022: Meld je activiteiten aan voor het boekje op kiesjesportenkunst.nl. (Doe het meteen, dan weet je zeker dat je meedoet.)
  • 10 - 17 februari 2022: Je ontvangt een mail van ons, zodat je je eigen pagina kunt controleren.
  • 25 maart: Kick-off! De kinderen kunnen zich inschrijven.
  • Clinicperiode vanaf 1 april: Hopelijk maken veel kinderen kennis met jouw aanbod

Start inschrijvingen basisscholen

In de week van 21 maart 2022 wordt op alle basisscholen in Eindhoven het kleurrijke Kies je Sport en Kies je Kunst boekje verspreid. Deze worden klassikaal doorgebladerd en kunnen daarna natuurlijk mee naar huis genomen worden door de kinderen. Op 25 maart starten de inschrijvingen online op kiesjesportenkunst.nl. De eerste cursussen starten vanaf 1 april 2022. Kinderen kunnen meedoen met zo veel cursussen als ze willen. Deelname is vaak gratis of tegen een kleine bijdrage.

Contact

Heb je een vraag of wil je weten welk aanbod je afgelopen editie hebt toegevoegd? Neem dan contact op met Bram Siero.