Kies je Sport voor 55+

Eindhoven Sport wil graag alle Eindhovenaren in beweging krijgen en houden. Senioren zijn hierbij een belangrijke doelgroep.

Beweegaanbod voor 55-plussers op één plek

Als mensen een leven lang bewegen, heeft dat een positieve invloed op hun levensstijl en mobiliteit en kunnen ze langer zelfstandig wonen, in hun vertrouwde omgeving. Dat vinden wij belangrijk. Omdat je nooit te oud bent om te (gaan) sporten en bewegen, maar het soms wel lastig kan zijn om het juiste aanbod te vinden, willen we al het beweegaanbod in de verschillende wijken in Eindhoven bundelen. Sinds januari 2023 zijn we overgestapt van de Beweeggids 55+ naar Kies je Sport voor 55+. 

Voordelen van Kies je Sport

Het nieuwe platform biedt veel voordelen. Zo kun je zelf activiteiten het hele jaar door aanpassen of aanmelden. Inwoners kunnen met één druk op de knop in contact komen met jouw club, als zij zich willen inschrijven of vragen hebben. Van elke aanmelding ontvang je een e-mail. Hierna neem je zelf contact op. In het voorjaar van 2023 wordt er een boekje uitgebracht waarin het aanbod is gebundeld. Het boekje wordt via onze eigen sportregisseurs en met behulp van samenwerkings-
partners en wijkpunten verspreid onder 55-plussers in Eindhoven. Zo brengen we samen meer mensen in beweging.

Stappenplan: aanbod online plaatsen

 1. Registreer je op kiesjesportenkunst.nl, als dit voor je vereniging nog nooit is gedaan (check dit). Of log in.
 2. Voeg stap voor stap de activiteiten toe voor de doelgroep 55+. Je kunt aangemaakte activiteiten kopiëren en aanpassen, dit scheelt je tijd en werk. Tip: Schrijf per activiteit een enthousiaste tekst en voeg een sprekende foto toe. Daarmee komt je activiteit tot leven en wordt de kans op nieuwe aanmeldingen groter.

Als het goed is, spreken de stappen voor zich. Heb je vragen? Bel of mail Bram Siero: bram.siero@eindhoven.nl, 06 43 14 62 69.

Belangrijk om te weten

 • De activiteiten die je aanbiedt, zijn structureel en dus niet tijdelijk. Met mogelijke uitzondering van vakanties. Deelnemers sluiten aan bij bestaand aanbod. Voeg de vaste dag en tijd toe waarop de activiteiten plaatsvinden.
 • Je bepaalt zelf aan welke activiteiten mensen kunnen meedoen en het aantal mogelijke deelnemers.
 • Als je meerdere sportvormen aanbiedt voor 55-plussers, mag je deze als aparte activiteiten aanmelden.
 • We kunnen per aanbieder maximaal drie soorten activiteiten/sporten in het boekje meenemen. Het complete overzicht van jouw aanbod is wel op het platform te zien.
 • Structurele activiteiten kunnen het hele jaar door aan het nieuwe platform worden toegevoegd. Wil je dat je activiteiten in het boekje komen, dan moet je deze vóór 6 februari overzetten.
 • Zorg dat je eventuele wijzigingen gedurende het jaar ook aanpast bij jouw aanbod op het platform.


Ga voor een goede kennismaking

 • Je biedt minstens één gratis proefles aan per activiteit. Zo maken we de drempel om mee te doen, zo laag mogelijk.
 • Na aanmelding neem je zelf contact op met de deelnemer, om een specifieke dag/tijd af te spreken.
 • Mensen voelen zich graag welkom. Zorg dat nieuwe deelnemers goed op de hoogte zijn. (Wat zij bijvoorbeeld mee moeten nemen en bij wie zij zich op locatie kunnen melden.)

Vragen?

Neem contact op met Marly Litjens via m.litjens@eindhoven.nl.