Meedoen Eindhovense Sportweek 2022

In 2022 staat Eindhoven met de Eindhovense Sportweek weer volledig in teken van sport en bewegen. Tijdens de sportweek, van zaterdag 17 t/m zondag 25 september, inspireren we Eindhovenaren om (samen) te gaan en blijven sporten en bewegen. Op deze pagina plaatsen we alle informatie voor sport- en beweegaanbieders die samen met Eindhoven Sport de Eindhovense Sportweek tot een succes maken voor onze inwoners.

De informatie op deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Welkom bij de Club

De Eindhovense Sportweek valt samen met de opening van het nieuwe sportseizoen in september. Tijd voor nieuwe kansen én nieuwe leden! Voor alle sportaanbieders die hun deuren open willen zetten om Eindhovenaren gratis kennis te laten maken met hun aanbod, is er 'Welkom bij de Club'. Vanaf 29 juni kan jouw sportclub, -groep, -school of praktijk sport- en beweegaanbod uploaden op ons activiteitenplatform. Dat mag met een open (reguliere) training of maak er nog meer een feestje van door een van de onderstaande ideeën uit te werken om zo Eindhovenaren kennis te laten maken met jouw sport- en beweegaanbod.

Aan de slag met communicatie

Eindhoven Sport is druk bezig met een toolkit samen te stellen voor sport- en beweegaanbieders. Met verschillende promotiematerialen, beeld en tekst kun je aan de slag om te laten zien dat jullie club ook meedoet met de Eindhovense Sportweek. We brengen Eindhoven in beweging met posters, flyers, informatie op de website en pakkende social media berichten met de juiste hashtags. Samen hebben we meer bereik en laten we iedereen weten dat de Eindhovense Sportweek er aankomt!

Gratis 2 zaal- en velduren tijdens de ESW

Voor sportaanbieders die deelnemen aan de Eindhovense Sportweek hebben we goed nieuws! Tijdens de sportweek kun je bij Eindhoven Sport maximaal 2 zaal- en velduren gratis afnemen bij onze gemeentelijke sportaccommodaties. Dit in ruil voor je enthousiasme en het in beweging brengen van Eindhovenaren. Vanaf 15 augustus kun je de aanvraag plaatsen via het onderstaande formulier. Lees alvast de voorwaarden door.

Inspiratie, ideeën en voorbeelden

Ben je op zoek naar wat jouw club nog meer kan doen tijdens de Eindhovense Sportweek naast het opstellen van regulier sportaanbod? Bekijk dan hieronder per thema onze tips en laat je inspireren! Onze sportregisseur Jasper van Hoof staat voor je klaar om mee te denken en geeft tips hoe je een activiteit kunt uitwerken. 

Vragen over de Eindhovense Sportweek?

De Eindhovense Sportweek is onderdeel van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Tijdens deze week werken sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten samen om mensen te activeren om te sporten en bewegen. Want sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. 

Wil je meer informatie of heb je vraag over de Eindhovense Sportweek? Stuur een e-mail naar Eindhoven Sport via sport@eindhoven.nl of neem contact op met de sportregisseur van jouw stadsdeel