Menukaart veilig sportklimaat

Sport is voor iedereen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar voor een groot aantal LHBTIQ+ personen is dat niet zo. Seksuele geaardheid, genderidentiteit en/of genderexpressie kan wel degelijk van invloed zijn op de sportparticipatie. Veel LHBTIQ+’ers nemen afscheid van hun sportclub en stoppen met sporten als zij merken dat ze ‘anders’ zijn dan hun teamgenoten en zij daar binnen hun vereniging niet over kunnen, durven of willen praten.

Gratis werken aan een veilige sport

Op deze kaart vind je aanbod om binnen jouw club te werken aan een veilig sportklimaat. Dit is gratis. Bij de workshops gaan we uit van minimaal 10 deelnemers, met een minimale leeftijd van 16 jaar. De deelnemersgroep kan een samengestelde groep zijn van trainers/coaches van diverse sportclubs. Het gebruik van de eigen kantine is wenselijk.

Aanmelden

Heb je vragen of wil je gebruikmaken van het aanbod op deze menukaart? Neem dan contact op met Eva Lindeman, Sportregisseur Veilig Sportklimaat, via 06 34 26 78 05 of eva.lindeman@eindhoven.nl. Zij kan ook meer vertellen over andere mogelijkheden op gebied van het realiseren van een veilig sportklimaat.