Baantjes zwemmen buitenbad

Let op

Vanaf woensdag 19 mei gaan we ook weer binnen baantjes zwemmen aanbieden omdat er versoepelingen zijn van de coronamaatregelen. Alleen op dinsdag 18 mei kan je nog voor het actietatief buiten baantjes zwemmen. Vanaf woensdag 19 mei gelden de reguliere tarieven weer. Vanaf dinsdag 18 mei 9:00 uur kan je tijdsloten reserveren voor aankomende week. We zijn nu bezig met het updaten van de informatie op de website. Bedankt voor je geduld.

Wil je baantjes zwemmen? Dan kan dat vanaf donderdag 15 april dus weer in het buitenbad (33 meter) van ir. Ottenbad. Dit is, onder voorbehoud van de coronamaatregelen, dan weer open voor bezoekers van 16 jaar en ouder. Voor 16- en 17-jarigen geldt wel dat zij onder begeleiding van een volwassene (18 jaar of ouder) zwemmen en een eigen toegangskaartje nodig hebben. Lees alle maatregelen en aanpassingen voordat je een e-ticket reserveert onderaan deze pagina.

Tijdsslot reserveren

Heb je zin in een frisse duik? Dan is het belangrijk dat je een dag en bijbehorend tijdsslot reserveert via onze webshop. De tijdssloten komen dagelijks om 9.00 uur online te staan. De beschikbaarheid van tijdssloten is vanwege de coronamaatregelen beperkt. Ook is er een digitale wachtrij voor de webshop als het te druk is. Zo zorgen we ervoor dat het systeem optimaal blijft werken en iedereen op een prettige manier zijn of haar plekje kan reserveren. Kan je niet komen? Vergeet dan niet je e-ticket te annuleren! Op feestdagen is het bad gesloten. 

Toegang tot het buitenbad

We werken met een tijdslot van 60 minuten, dit is inclusief omkleden (buiten). Je kunt dus maximaal 45 minuten banen zwemmen. Kom niet te vroeg, de toegang tot het bad is enkel vanaf de gereserveerde aanvangstijd. Meld je bij de kassa van het zwembad. Toegang tot het bad is enkel mogelijk tot 15 minuten na de gereserveerde tijd. Daarna is toegang tot het bad niet meer mogelijk. 10 minuten voor het einde van het tijdslot wordt iedereen verzocht het bad te verlaten en zich af te drogen en om te kleden.

Er zijn geen kluisjes, omkleedruimtes of buitendouches beschikbaar. Houd hier rekening mee. We raden aan om je zwemkleding alvast onder je kleding aan te doen bij aankomst. Voor nood is een toilet beschikbaar. De peuterbaden, glijbanen en ligweide zijn gesloten.

Actietarief

Tijdens het banenzwemmen in het buitenbad geldt een tijdelijk actietarief van € 2,-, zolang de binnenbaden gesloten zijn. Zodra we de activiteit baantjes zwemmen weer mogen aanbieden in het binnenbad, zullen de reguliere tarieven weer van toepassing zijn. Tot die tijd werken we alleen met het actietarief. Abonnementen en passe-partouts worden pas verlengd, zodra het binnensporten weer toegestaan is volgens de landelijke maatregelen van de Rijksoverheid.

Watertemperatuur

We verwarmen het water tot een temperatuur van 18,5-19,0 Celsius. Bij nachtvorst kan het bad vooral ’s ochtends net onder die temperatuur zijn. Houd daar rekening mee en maak eventueel gebruik van een wetsuit en badmuts. Dit wordt aangeraden bij een watertemperatuur van 15 tot en met 18 graden.

Belangrijkste maatregelen en aanpassingen

 • Alleen toegang voor mensen die de afgelopen 24 uur geen van de volgende (ook milde!) symptomen hebben gehad: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts. Bekijk de gezondheidscheck en meer maatregelen bij het protocol verantwoord zwemmen
 • Je bent minstens in bezit van een zwemdiploma A. 
 • Toegang is voor bezoekers van 16 jaar en ouder. Voor 16- en 17-jarigen geldt dat zij onder begeleiding van een volwassene (18 jaar of ouder) zwemmen en een eigen toegangskaartje hebben. 
 • Er moet 1,5 meter afstand gehouden worden in de accommodatie, langs de kant en in het water. 
 • Voor baantjes zwemmen reserveer je een e-ticket per dag en tijdslot. Het zwemrooster komt dagelijks om 9.00 uur online te staan op de webshop. Vanwege de coronamaatregelen is de beschikbaarheid beperkt. 
 • Er is een digitale wachtrij voor de webshop als het te druk is. Zo zorgen we ervoor dat het systeem optimaal blijft werken en iedereen op een prettige manier zijn of haar plekje kan reserveren. Kan je niet komen? Vergeet dan niet je e-ticket te annuleren
 • Je mag niet meerdere tijdssloten achter elkaar komen zwemmen. Vanwege de beperkte beschikbaarheid zien we je graag maximaal één keer per dag. 
 • Meld je binnen 15 minuten na het begin van de gereserveerde tijd bij de kassa, anders kun je niet meer naar binnen. 
 • We werken met een tijdslot van 60 minuten, dit is inclusief omkleden (buiten). Je kunt dus maximaal 45 minuten banen zwemmen. 10 minuten voor einde tijdslot verzoeken we je het bad te verlaten en om te kleden en het bad te verlaten 
 • Betalen het liefst met pin of contactloos, maar contant betalen is ook weer mogelijk. 
 • Alleen toegang met geldig e-ticket dat je via onze webshop hebt gereserveerd. 
 • Actietarief van €2,- geldt zolang de binnenbaden gesloten zijn voor baantjes zwemmen. Als er versoepelingen zijn van de coronamaatregelen en we weer binnen baantjes zwemmen mogen aanbieden, dan geldt het reguliere tarief weer. 
 • Zorg dat je badkleding aan hebt onder je kleding voordat je komt zwemmen. De omkleedruimtes zijn gesloten. 
 • Douches en kluisjes zijn gesloten. 
 • Er is er geen vrij zwemmen. 
 • Bij onweer of calamiteiten wordt het bad ontruimd en wordt geen geld teruggegeven. Als het buitenbad gesloten wordt voordat je de toegang hebt betaald, dan vervalt jouw (gratis) reservering. Deze wordt niet verplaatst naar een andere dag. 

Veelgestelde vragen

Of ben je op zoek naar